Ανοιχτή για το κοινό η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισα


 

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977 την 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι «να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα θα είναι ανοιχτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαΐου από τις 10.00 έως τις 14.00 και από τις 18.00 έως τις 21.00.

Η πρωτότυπη έκθεση με τίτλο «ARTΚουβέρ», η οποία οργανώνεται από την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα και το νεοσύστατο Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, μετατίθεται για την εβδομάδα μετά τις εκλογές (25/5). Κατά την έκθεση αντίγραφα έργων από την πλούσια συλλογή της Πινακοθήκης θα εκτίθενται σε καφέ και εστιατόρια της πόλης. Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα λάβουν χώρα μια σειρά από παράλληλες δράσεις, όπως κυνήγι θησαυρού με έπαθλο ένα από τα εκτιθέμενα έργα, διαλέξεις και liveartperformances που θα ανακοινωθούν σύντομα. Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πέραν κάθε προσδοκίας η συγκέντρωση Κολλάτου στο Συκούριο
Επόμενο άρθρο Ψήφισμα του Δ.Σ. Ελασσόνας για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Ελασσόνας