Δήλωση Πασχόπουλου για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Ελασσόνας


 

Η κοίμηση του Μητροπολίτου Ελασσόνας κυρού Βασιλείου, αφήνει την Ελασσόνα φτωχότερη. Δεν είναι μόνο η απώλεια του πνευματικού ηγέτη της.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης εκτός από σημείο αναφοράς της εκκλησιαστικής και πνευματικής ζωής του τόπου μας, υπήρξε σημείο αναφοράς ανθρωπιάς, τιμιότητας, συμπονετικότητας, απλότητας. Ένας πιστός υπηρέτης του Θεού και του Ευαγγελίου.

Ένας Έλληνας πατριώτης, ένας εκκλησιαστικός άνδρας που κοσμούσε την Εκκλησία της Ελλάδας, την Ιεραρχία, την Ορθοδοξία.

Τα 19 περίπου έτη της διακονίας του στη Μητρόπολη Ελασσόνας, ήταν έτη αγλαόκαρπα, έτη προσφοράς, έτη χριστιανικά. Έτη δημιουργίας, ανάδειξης των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής μας. Έτη αφιερωμένα στο ποίμνιό του, στο «λαό του Θεού» όπως συνήθιζε να λέει.

Η κοίμησή του σε τόσο νεαρά ηλικία, στερεί από όλους εμάς, τη στοργή και τη θαλπωρή του πνευματικού πατέρα, το δυναμισμό και το σθένος ενός ισχυρού ανδρός, την καθημερινή επαφή και συνομιλία ενός αδελφού μας.

Υποκλεινόμαστε ευλαβικά στο σεπτό του σκήνωμα, ευχόμενοι ο Άγιος Θεός, να τον κατατάξει μεταξύ των Αγίων και των Δικαίων.

Εκφράζω στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, τον κλήρο της μητροπόλεώς μας και την οικογένεια του μακαριστού Μητροπολίτου, τα θερμά μου συλλυπητήρια.

 

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση του Προέδρου του Δ.Σ Ελασσόνας Θεοδ. Λιάπη για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Ελασσόνας
Επόμενο άρθρο Πέραν κάθε προσδοκίας η συγκέντρωση Κολλάτου στο Συκούριο