Ε. Νασιώκας στη Γιάννουλη: «Λύσεις για το παρόν, όραμα για το μέλλον»


 

«Η παράταξή μας «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη» είναι η ήρεμη δύναμη που εμπιστεύονται οι πολίτες, οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι. Είναι δύναμη δημιουργίας και αναγέννησης, που έρχεται να ανατρέψει την αδράνεια και τη στασιμότητα, οι οποίες επικρατούν στην κοινωνία και στον δήμο μας. Είναι η παράταξη που επαγγέλλεται το λογικό και το αυτονόητο, γι’ αυτό είναι ανατρεπτική», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων κ. Έκτορας Νασιώκας μιλώντας χθες βράδυ σε πολύ μεγάλη συγκέντρωση στη Γιάννουλη.

«Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών είναι αν θα συνεχιστεί η σημερινή παρακμιακή πορεία της Λάρισας. Αν η πόλη θα συνεχίσει να πορεύεται χωρίς σχέδιο και όραμα, χωρίς πυξίδα. Αν θα κυριαρχούν η αναρχία με την παράνομη στάθμευση στους δρόμους, η κατάληψη των πεζοδρόμων και των πλατειών από τραπεζοκαθίσματα κι άλλα αντικείμενα, η αδυναμία χρήσης των διαβάσεων από άτομα με αναπηρία κι από μητέρες με καρότσια λόγω κακοκατασκευής ή κατάληψής τους, η κακή ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών που δυσχεραίνουν τη διέλευση των πεζών. Αν τα σκουπίδια θα συνεχίσουν να αποτελούν μέρος της ζωής μας», επισήμανε ο κ. Νασιώκας και πρόσθεσε: «Το ερώτημα που τίθεται είναι: Ποιος μπορεί να αλλάξει αυτήν την κατάσταση; Ποιος έχει τη γνώση, την εμπειρία το σχέδιο και προ πάντων τη θέληση να αλλάξει τα πράγματα; Ποιος φέρνει μια άλλη αντίληψη και νοοτροπία; Η παράταξη που διοικούσε το δήμο τις τελευταίες τετραετίες, σίγουρα όχι. Αυτή η παράταξη έχει την πρώτη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Ούτε, όμως, και οι άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης για πολλές τετραετίες, που εξαντλούσαν την κριτική τους στις άγονες αντιπαραθέσεις και που δεν κατάφεραν να αρθρώσουν μια πειστική θετική πρόταση, η οποία να κερδίσει τη λαϊκή στήριξη και έτσι να επιβληθεί στην πράξη. Μαζί με τον κύκλο λοιπόν της απερχόμενης δημοτικής αρχής κλείνει σ’ αυτές τις εκλογές και ο κύκλος των παρατάξεων που δεν μπόρεσαν να προσφέρουν αξιόπιστη εναλλακτική λύση στους Λαρισαίους, που δεν κατάφεραν να επεξεργαστούν σύγχρονες λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα της πόλης, που δεν μπόρεσαν να πείσουν ότι μπορούν να βγάλουν την πόλη από το τέλμα και τη στασιμότητα».

Ο κ. Έκτορας Νασιώκας παρουσίασε το πρόγραμμα της παράταξης «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη» επισημαίνοντας: «Εμείς έχουμε τις λύσεις για το παρόν και όραμα για το μέλλον».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων ανέπτυξε τις δεσμεύσεις του για την αγροτική ανάπτυξη και τον αθλητισμό, οι βασικότερες των οποίων είναι:

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

-«Αξιοποίηση του συστήματος έντασης γνώσης – πληροφόρησης – αποτελεσματικότητας που συμβάλλει στην ταχύτητα της Ανάπτυξης.

-Δίκτυο Πληροφόρησης του κεντρικού σχεδιασμού και των δυνατοτήτων αξιοποίησης προγραμμάτων και δραστηριοτήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

-Διασύνδεση του Δήμου με τα ΑΕΙ – ΤΕΙ Θεσσαλίας – ΓΕΩΤΕΕ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ για την προώθηση – παρότρυνση συνεργασιών, πνεύματος επιχειρηματικότητας, νέων ιδεών, ερευνητικών εργασιών.

-Δημιουργία ενός μόνιμου συνεδρίου Αγροτικής Οικονομίας.

-Ο Δήμος αρωγός και συμπαραστάτης στην ίδρυση νέων ομάδων παραγωγών, συσκευαστηρίων – καθετοποιημένων μονάδων.

-Δημιουργία Παρατηρητηρίου Τιμών και Προϊόντων.»

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

-«Αθλητισμός Για Όλους με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

-Βελτίωση των αθλητικών υποδομών.

-Ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

-Διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων.

-Δημιουργία Εργομετρικού Κέντρου.

-Εφαρμογή του μαζικού αθλητισμού ή αθλητισμού για όλους.

-Υποστήριξη του εθελοντικού κινήματος.»

 

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση Κέλλα για την κοίμηση του Μητροπολίτη Ελασσόνας
Επόμενο άρθρο Δήλωση του Προέδρου του Δ.Σ Ελασσόνας Θεοδ. Λιάπη για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Ελασσόνας