Ο Δήμος Καρδίτσας τίμησε τον Μάξιμο Χαρακόπουλο


Τιμητική πλακέτα στο βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο απένειμε στην Καρδίτσα ο Δήμαρχος της πόλης κ. Κωνσταντίνος Παπαλός για την καθοριστική συμβολή του στην ίδρυση και λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος.

 

Ο κ. Παπαλός, ευχαρίστησε τον κ. Χαρακόπουλο σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα τον καλό φίλο, βουλευτή και πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμο Χαρακόπουλο. Νιώθουμε υποχρέωση να του εκφράσουμε με τον πιο επίσημο τρόπο τις ευχαριστίες μας, διότι επέδειξε πολιτική βούληση, για την ίδρυση του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος».

 

Ο Προϊσταμένος του Κέντρου κ. Μωχάμεντ Νταράουσε ευχαρίστησε επίσης τον πρώην Υπουργό καθώς, «…θα μπορέσουμε πλέον να οδηγηθούμε στην παραγωγή και διάθεση πιστοποιημένου προϊόντος στις διεθνείς αγορές, οι οποίες σήμερα πληρώνουν π.χ. για το βαμβάκι με τη σφραγίδα “made in Africa” 10-15 σεντ το κιλό υψηλότερες τιμές. Το ίδιο υψηλότερες τιμές θα μπορεί να επιτύχει και το ελληνικό βαμβάκι αποκτώντας με την πιστοποίησή του προστιθέμενη αξίακαι το κέρδος θα πάει και στους παραγωγούς».

 

Παραλαμβάνοντας ο κ. Χαρακόπουλος την τιμητική πλακέτα από το Δήμαρχο τόνισε μεταξύ άλλων:

«Βασικός μας στόχος κατά τη θητεία μου στο ΥπΑΑΤ υπήρξε η ενίσχυση της εγχώριας αγροτικής παραγωγής. Έτσι επιδιώξαμε να αναβαθμίσουμε και το ελληνικό βαμβάκι και με τη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος στην Καρδίτσα.

Με την επίσημη ταξινόμηση και τυποποίηση του βαμβακιού από το Κέντρο της Καρδίτσας και με την πιστοποίηση της ποιότητάς του, το βαμβάκι μας θα γίνει πιο ανταγωνιστικό στις διεθνείς αγορές.

Επαναλαμβάνω και με αυτή την ευκαιρία ότι η Ελλάδα θα μπει στην πορεία της πραγματικής ανάπτυξης μόνον εάν αυξήσει τη δική της πραγματική παραγωγή, και ιδίως στον πρωτογενή τομέα».

 

Στην τιμητική εκδήλωση παρόντες ήταν οι βουλευτές κ.κ. Ασημίνα Σκόνδρα και Σπύρος Ταλιαδούρος, και αιρετοί παράγοντες του Δήμου. Ακολούθως οι κ.κ. Χαρακόπουλος και Παπαλός επισκέφθηκαν το  Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος και ξεναγήθηκαν στα υπερσύγχρονα εργαστήριά του  από τον κ. Νταράουσε.

 

Προηγούμενο άρθρο Τη λήψη μέτρων για τους παραγωγούς σιτηρών ζητεί ο Κώστας Αγοραστός
Επόμενο άρθρο Οικογένεια και εξάρτηση