Γ. Πασχόπουλος: Το κοινωνικό πρόσωπο του Δ. Ελασσόνας ενισχύθηκε στη διάρκεια της θητείας μας


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η περιοδεία του Δημάρχου Ελασσόνας και εκ νέου υποψηφίου κ.Γιώργου Πασχόπουλου, ο οποίος στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, επισκέφτηκε τη Δευτέρα 12/05/2014 τις κοινότητες της Μηλέας, του Σαρανταπόρου και του Δρυμού.

Ο κ.Πασχόπουλος που έγινε δεκτός από πλήθος κατοίκων σε όλες τις κοινότητες παρουσιάζοντας τις θέσεις του συνδυασμού του «Δήμος Ελασσόνας – Ολύμπου Πολιτεία» ανέφερε «Η  θητεία μας, πέρα από την τεράστια οικονομική κρίση, συνέπεσε και με την αναδιάρθρωση ολόκληρου του διοικητικού  μηχανισμού. Στα πλαίσια αυτά καταργήθηκαν ή υποβαθμίστηκαν  από την κεντρική διοίκηση βασικές κρατικές δομές όπως οι Εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία κα.

Πολλοί συνυποψήφιοί μας διατείνονται στις ομιλίες τους ότι η Δημοτική Αρχή είναι υπεύθυνη για την κατάργηση τους. Γνωρίζουν όμως πολύ καλά, και γι’αυτό αποκρύπτουν την αλήθεια, ότι είμαστε από τους λίγους δήμους που κατόρθωσαν να διατηρήσουν κρατικές δομές και υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. – Ι.ΚΑ – ΕΟΠΥΥ) και αυτό γιατί παρείχαμε χώρους στέγασης και υλικοτεχνική υποδομή.

Στηρίξαμε, επίσης,  το σαθρό λόγω της οικονομικής κρίσης σύστημα υγείας προσφέροντας βοήθεια τόσο στο Κέντρο Υγείας όσο και στα Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου Ελασσόνας και ήταν και είναι συνεχής η παρουσία μας σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται στην παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους δημότες, ακόμη και εάν δεν ανήκει στις αρμοδιότητές μας. Απευθυνθήκαμε επανειλημμένως στο Υπουργείο Υγείας, είτε με επιστολές αλλά και με κατ’ιδίαν επισκέψεις του Δημάρχου στους αρμοδίους, αναφορικά με τις τεράστιες ελλείψεις αγροτικών γιατρών που αντιμετωπίζει κατά καιρούς ο Δήμος μας.

Συμβάλλαμε με κάθε τρόπο στην στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου, συστήνοντας τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας, υλοποιώντας προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι». Στηρίξαμε την Τρίτη ηλικία μέσω των ΚΑΠΗ, στηρίξαμε τους πολίτες με χαμηλό εισόδημα υλοποιώντας το πρόγραμμα της διανομής τροφίμων, προσφέρουμε την υπηρεσία του Δημοτικού Ανταποκριτή, δηλαδή την παροχή  υπηρεσιών κατ’οικον σε ασθενείς και ανήμπορους δημότες μας, συμβάλλαμε στην επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης οικιών άπορων δημοτών μας μέσω της Δ.Ε.Η.

Το κοινωνικό, λοιπόν, πρόσωπο του Δήμου Ελασσόνας ενισχύθηκε στη διάρκεια της πρώτης θητείας μας και σας διαβεβαιώνουμε ότι στην επόμενη πενταετία θα ενισχύσουμε περαιτέρω τις πολιτικές που αφορούν στην στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ήδη βρίσκεται υπό σύσταση το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Η «ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» είναι ο συνδυασμός που σέβεται τον πολίτη, αφουγκράζεται τις ανάγκες του και ο μόνος συνδυασμός που ξέρει να δίνει λύσεις στα προβλήματά του»

 

Εκ του γραφείου τύπου του συνδυασμού

 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

ΓΑΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΤΗΛ: 6993022597

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδείας συνδυασμού «Συμμαχία υπέρ των πολιτών»
Επόμενο άρθρο Χρ. Κέλλας: Να προσληφθούν όλοι οι επιτυχόντες δόκιμοι πυροσβέστες