Ροντούλης Αστ.: «Κατάργηση Δημοτικού Σχολείου Σταυρού του Δήμου Φαρσάλων»


 Το δημοτικό σχολείο Σταυρού, στο Δήμο Φαρσάλων του Νομού Λάρισας, αριθμεί 32 μαθητές, ένα μαθητικό δυναμικό που αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια και να προσεγγίσει τους 50 μαθητές, σηματοδοτώντας την δυναμική συγκράτηση της νεολαίας που εμφανίζεται στην τοπική κοινωνία της επαρχίας Φαρσάλων.

 Ενώ, λοιπόν, η Πολιτεία θα έπρεπε να βρει τρόπους ενίσχυσης αυτής της δυναμικής, όχι μόνο δεν το πράττει, αλλά αντίθετα κάνει ότι είναι δυνατόν για να την υποβαθμίσει και να οδηγήσει τα χωριά σε κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό, κι αυτό μέσω των καταργήσεων σχολείων σε περιοχές που πραγματικά αποτελούν «κόμβο», όπως είναι και ο Σταυρός Φαρσάλων.

Με την επισήμανση, ότι το χωριό Σταυρός του Δήμου Φαρσάλων έχει 1000 μόνιμους κατοίκους, είναι κέντρο έντονου θρησκευτικού τουρισμού και αποτελεί σιδηροδρομικό κόμβο, αφού στον παρακείμενο σιδηροδρομικό σταθμό «Παλαιοφαρσάλων» διακινούνται καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα, ερωτάται η κ. Υπουργός:

  • 1. Προτίθεται το Υπουργείο να διατηρήσει το δημοτικό σχολείο Σταυρού του Δήμου Φαρσάλων;
  • 2. Έχει γίνει μελέτη από επιστημονικό φορέα για τις επιπτώσεις στη μαθησιακή ικανότητα των μαθητών που επιφέρει η κατάργηση του σχολείου τους και η καθημερινή τους μετακίνησή σε άλλη σχολική μονάδα;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αστέριος Γ. Ροντούλης

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος Χαρακάπουλος για απάντηση Υφ. περιβάλλοντος: Ανεπαρκείς οι έλεγχοι για μόλυνση του Πηνειού
Επόμενο άρθρο ΤΟ 22ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΙΗΤΩΝ ΤΟ 2011 ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ