Θεσσαλία πρωτογενής τομέας – ώρα δράσης για ανάπτυξη


Ως γνωστόν το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. είναι από  τον ιδρυτικό του Νόμο, Ν.Π.Δ.Δ. υπεύθυνο ως σύμβουλος της Πολιτείας για τη χάραξη της πολιτικής στον πρωτογενή, δευτερογενή τομέα και τον τομέα των υπηρεσιών της Αγροτικής Οικονομίας. Οι παρεμβάσεις  του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. αναφέρονται κυρίως :

 

—  Στην πρωτογενή φυτική και ζωική παραγωγή, καθώς και την αλιεία – υδατοκαλλιέργειες.

—  Στη μεταποίηση των αγροτικών (φυτικών , ζωοκομικών και αλιευτικών) προϊόντων και την παραγωγή – διάθεση ελεγμένων και ασφαλών τροφίμων.

—  Στη δασική παραγωγή (εκμετάλλευση δασών, βελτίωση ορεινών βοσκοτόπων, διαχείριση άγριας πανίδας και αξιοποίηση δασοκομικών προϊόντων).

—  Στη διαχείριση υδατικών – φυσικών  πόρων και περιβάλλοντος.

 

Το  Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στα πλαίσια της ενημέρωσης των Θεσσαλών συμπολιτών,  που επιχειρούν στον πρωτογενή τομέα, οργανώνει τo  Σάββατο  10  Μαΐου 2014 και ώρα 12:45 στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου του Παραρτήματος (Καψούρη 4,  Λάρισα) εκδήλωση με θέμα :

 

« Θεσσαλία πρωτογενής τομέας – ώρα δράσης για ανάπτυξη »

 

με  ομιλητές τους  επικεφαλείς των συνδυασμών που διεκδικούν  την εκλογή για τη περιφέρεια Θεσσαλίας , οι οποίοι και έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

 

Οι  βασικοί άξονες των  τοποθετήσεων και της συζήτησης, που θα ακολουθήσει με ερωτήσεις του κοινού, θα αφορούν στις εξελίξεις στη νέα ΚΑΠ και τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, τους υδατικούς πόρους – διαχείριση προτεραιότητες, το κόστος παραγωγής αγροτικών  προϊόντων, τη χρηματοδότηση του πρωτογενή τομέα κ.α.

 

ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ                                            ΗΛΙΑΣ ΡΙΖΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία Κολλάτου στο Πουρνάρι
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδειών Γ. Πασχόπουλου