Στον ΟΑΕΕ ο Ντίνος Διαμάντος


Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στις τοπικές υπηρεσίες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της Νέας Λάρισας, Ντίνος Διαμάντος. Οι ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή είναι τεράστιες, με κύρια συνέπεια σημαντικές καθυστερήσεις, τόσο στην εξυπηρέτηση των αιτημάτων των ασφαλισμένων, όσο και στην απονομή των συντάξεων. Η Νέα Λάρισα δημιουργεί ένα πλέγμα δημοτικών δομών υγείας, αλλά στηρίζει ουσιαστικά τους ελεύθερους επαγγελματίες, με προτάσεις για μείωση του λειτουργικού κόστους (ενέργεια-νερό).

 

Μαζί με τον Ντίνο Διαμάντο, στον ΟΑΕΕ βρέθηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Λαρισαίων, Νίκος Τζίκας, Μιχάλης Σακελάρης, Μαρία Παγίτσα-Νούσια, Γιώργος Νταλαγεώργος, Χρήστος Κανάκης, Κώστας Βαλιώτης, Δημήτρης Νούλας, Κωνσταντίνος Μπαζάκης, Χριστίνα Κανάκη.

«Οι υπηρεσίες του ΟΑΕΕ Θεσσαλίας, με την επιβαλλόμενη μνημονιακή ενοποίηση, θα ενωθούν με τις αντίστοιχες τοπικές υπηρεσίες του ΟΑΕΕ Στερεάς Ελλάδας –χωρίς να έχει ληφθεί μέριμνα για αντίστοιχη ενίσχυση του προσωπικού των υπηρεσιών αυτών, ούτε για ενίσχυση των υποδομών τους. Η δε επιβαλλόμενη μνημονιακή ενοποίηση, σε έναν ασφαλιστικό φορέα, όλων των ελευθέρων επαγγελματιών –δηλαδή ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ, που μας βρίσκει πλήρως αντίθετους, θα αποδιοργανώσει πλήρως όλες τις υπηρεσίες. Σαν ΤΕΕ, είχαμε προτείνει να φιλοξενηθούν οι υπηρεσίες του τοπικού ΕΤΑΑ, στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος ΚΔ Θεσσαλίας του ΤΕΕ», σημείωσε ο κ.Διαμάντος.

 

ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ

Δραματική είναι η κατάσταση αναφορικά με τον αριθμό των ελευθέρων επαγγελματιών που μένουν ανασφάλιστοι, χωρίς κάλυψη των βασικών αναγκών τους σε παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που τους οδηγεί στο να βάλουν «λουκέτο», αφήνοντας χρέη και οφειλές και στον ΟΑΕΕ. Σε πανελλαδικό επίπεδο, περίπου 200.000 ασφαλισμένοι του Οργανισμού χαρακτηρίζονται «ανενεργοί», κάτι που σημαίνει ότι μένουν χωρίς ασφάλιση και κάλυψη των αναγκών της υγείας τους, της δικής τους αλλά και των οικογενειών τους.

 

ΠΛΕΓΜΑ ΔΟΜΩΝ

Στον κεντρικό στρατηγικό σχεδιασμό της Νέας Λάρισας περιλαμβάνεται η ανάληψη παροχής ιατρικής και κοινωνικής μέριμνας πρόληψης από τον δήμο προς τους πολίτες, με την εγκαθίδρυση του καινοτόμου θεσμού των ΚΕΠ Υγείας, με παράλληλη δημιουργία των δομών Αστικών Κέντρων Υγείας. Παράλληλα, η πολιτική εξοικονόμησης νερού, στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις, μειώνει τις σημαντικές επενδύσεις του δήμου σε υδατικές υποδομές για εξασφάλιση επάρκειας νερού -κάτι που αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα εξορθολογισμού και δικαιότερης τιμολογιακής πολιτικής αλλά, και ελάφρυνσης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδειών Ντίνου Διαμάντου
Επόμενο άρθρο Επιχείρηση διάσωσης στον Όλυμπο