Ο Γιώργος Πασχόπουλος σε Καλλιθέα -Ολυμπιάδα


Με επίσκεψη σε Πετρωτό, Καλλιθέα και Ολυμπιάδα συνεχίστηκε η περιοδεία του Δημάρχου Ελασσόνας και εκ νέου υποψηφίου κ.Γιώργου Πασχόπουλου, το απόγευμα της Κυριακής 05/05/2014.
Στις συναντήσεις, που έγιναν παρουσία πλήθους κόσμου, ο κ.Πασχόπουλος παρουσίασε για άλλη μια φορά το μεγαλόπνοο σχέδιο της «Ολύμπου Πολιτείας» για την ανάπτυξη του μυθικού βουνού και της παρολύμπιας περιοχής, τονίζοντας: «Ο Όλυμπος είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Ελασσόνας και έχουμε την υποχρέωση να το αναδείξουμε, αξιοποιώντας παράλληλα όλες τις παρολύμπιες κοινότητές μας. Η μελέτη που εκπόνησε το ΑΠΘ για το Δήμο Ελασσόνας, αποτελεί ένα μοναδικό εφόδιο για την δημιουργία ενός δικτύου οικοτουριστικής ανάπτυξης, το οποίο σέβεται το περιβάλλον και την ιστορία της ευρύτερης περιοχής. Στις δράσεις της μελέτης προβλέπονται η διαμόρφωση των κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού σε πρότυπο ορειβατικό κέντρο και επαναλειτουργία τους ως μαθητικές κατασκηνώσεις, η κατασκευή δύο οικοτουριστικών περιπτέρων στο δρόμο προς Βρυσοπούλες στη θέση Καραγιάννη και Σέλωμα Καρυάς, η Κατασκευή Αθλητικού Κέντρου στη θέση Σιάπκα Λιβαδίου, η σήμανση της Ολυμπίας Οδού, παρεμβάσεις σε όλες τις Τ.Κ. της παρολύμπιας περιοχής κ.α».
Ο κ.Πασχόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα της υδροδότησης των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Ολύμπου τονίζοντας: «Οι κοινότητες της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου παρουσιάζουν εδώ και πολλά χρόνια πρόβλημα επάρκειας νερού. Από την ανάληψη της θητείας μας ξεκινήσαμε αμέσως ενέργειες, ώστε να διαπιστώσουμε εάν υπάρχει η δυνατότητα υδροδότησης της λεκάνης του Ολύμπου από τις πηγές του Κοκκινοπηλού. Τα πρώτα δείγματα που έχουμε είναι ενθαρρυντικά και είμαστε βέβαιοι ότι την επόμενη πενταετία, θα λυθεί το χρόνιο αυτό πρόβλημα».

 

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού «Λάρισα Νέα Αρχή»
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ