Επίσκεψη Διαμάντου στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας


 

Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ντίνος Διαμάντος όπου και ξεναγήθηκε από την διευθύντρια κα Καλοκαιρινού.

Ο κος Διαμάντος στο τέλος δήλωσε :

«Το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας αποτελεί Θησαυρό για την πόλη. Αποτελεί ένα από τα ατού για την εσωτερική πολιτιστική κινητικότητα των δημοτών και κυρίως, των παιδιών και των εκπαιδευτικών μονάδων διότι, η διασύνδεση των γενεών πραγματοποιείται μέσα από τη ζωντανή ιστορία των θεματικών πεδίων του Μουσείου.

Ταυτόχρονα αποτελεί και ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για κάθε επισκέπτη.

Πιστεύουμε δε ότι, πρόκειται για μία πολύ σημαντική παράμετρο στην σύνταξη της «Πολιτιστικής Χάρτας 21», του φακέλου που η Λάρισα πρέπει να συγκροτήσει και να καταθέσει ώστε να διεκδικήσει τον τίτλο της επόμενης Ελληνικής πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

Η Νέα Λάρισα θα στηρίξει έμπρακτα και από την πρώτη στιγμή την βιωσιμότητα, την δυναμική παρουσία, τη λειτουργία και την εξωστρέφεια του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας.

Το οφείλουμε κυρίαρχα, στην οικογένεια Γουργιώτη και στην οραματίστρια και ψυχή του Μουσείου κα Λένα Γουργιώτη που απετέλεσε γι’ αυτήν υπόθεση ζωής.

Οι ενέργειες από την πρώτη στιγμή θα είναι στην κατεύθυνση:

  • Της διασφάλισης επαρκούς χρηματοδότησης για τη βιώσιμη λειτουργία
  • Της εξασφάλισης νέας χρηματοδότησης μέσα από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα αυτοδύναμο ως Δήμος και Λαογραφικό Μουσείο με ανταποδοτικότητα προς την Εκπαιδευτική κοινότητα.
  • Την διαμόρφωση του σημαντικού τμήματος της Βιβλιοθήκης
  • Την συνεργασία σε επίπεδο εκδόσεων του Μουσείου και ψηφιοποίησης υλικού που απαιτείται
  • Την ενίσχυση της παρουσίας και εξωστρέφειας του Μουσείου με πλαίσιο εκδηλώσεων και προβολή
  • Την άμεση βοήθεια στη διοργάνωση Θεματικών εκθέσεων ώστε, να αναδειχτεί τμηματικά, όλος ο πλούτος του Μουσείου που τώρα φυλάσσεται

 

Προηγούμενο άρθρο Θερμή υποδοχή του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας στον Ντ. Διαμάντο
Επόμενο άρθρο Ημερίδα για τη Διαπεριφερειακή Συνεργασία Θεσσαλίας – Σερβικής Δημοκρατίας