Συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων του Δ. Ελασσόνας


           Στη συγχώνευση των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Ελασσόνας, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, προχώρησε κατά την τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας.

Τα 22 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που υπήρχαν στους πρώην ΟΤΑ και αποτέλεσαν τον Καλλικρατικό Δήμο Ελασσόνας, συγχωνεύτηκαν σε ένα με την επωνυμία: «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης & Παιδείας Δήμου Ελασσόνας».

      Ο Οργανισμός αυτός θα είναι το μοναδικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Ελασσόνας και θα ασχολείται με το κοινωνικό έργο του Δήμου.

     Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας προχώρησε ακόμα στη συγχώνευση των Κοινωφελών Επιχειρήσεων. Έτσι θα υπάρχει στο εξής μια Κοινωφελής Επιχείρηση, προερχόμενη από την συγχώνευση των 4 που υπήρχαν στους πρώην ΟΤΑ, με την επωνυμία: «Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελασσόνας».

     Κατά τον ίδιο τρόπο συγχωνεύτηκαν και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης στη «Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ελασσόνας», αλλά και οι σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

 

          Το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να ψηφίσει, όπως ορίζεται με τον νέο νόμο, τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Ελασσόνας. Ένα πρόσωπο κύρους και ευρείας αποδοχής  καθώς απαιτείται για την ψήφισή του αυξημένη πλειοψηφία (τα 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου).

     Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη ( κατά το πρότυπο του Συνηγόρου του Πολίτη ) έχει ως αποστολή, μεταξύ άλλων, την έγκαιρη καταπολέμηση της κακοδιοίκησης, τη διασφάλιση της αμεροληψίας των αυτοδιοικητικών αρχών, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

     Για το Δήμο Ελασσόνας είχαν υποβληθεί 5 υποψηφιότητες, εκ των οποίων καμία δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων.

Αυτές είναι οι εξής: Βασίλης Γαβριήλ (7 ψήφοι), Ιφιγένεια Τζιόλα

(5 ψήφοι), Χρυσούλα Πιτένη (4 ψήφοι), Ελένη Μπαρά (3 ψήφοι), Μιλτιάδης Ευστρατιάδης (0 ψήφοι).

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 100 ΧΡΟΝΩΝ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

 

     Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Απελευθέρωση του Δήμου Ελασσόνας το Δημοτικό Συμβούλιο  προέβη στη σύσταση 3μελούς  επιτροπής.

     Η επιτροπή, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και τους δημοτικούς συμβούλους Αθ. Κλεισιάρη και Δημ. Παπαστερίου,  θα μεριμνήσει, έτσι ώστε ο  εορτασμός των 100 χρόνων των  «Ελευθερίων » να  είναι αυτός που αρμόζει στη μεγάλη επέτειο. 

                                                                   

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Λύση-ανάσα για εκατοντάδες πολίτες με εκκρεμείς υποθέσεις στα ΣΧΟΠ και τις ΕΠΑΕ
Επόμενο άρθρο Συνάντηση με Τ. Μπιρμπίλη και Δημ. Ρέππα ζητεί ο Κ. Αγοραστός