Το αναπηρικό κίνημα θα έχει εκπρόσωπο τον ίδιο το Δήμαρχο


«Το αναπηρικό κίνημα θα έχει εκπρόσωπο τον ίδιο το Δήμαρχο, τον Ντίνο Διαμάντο ο οποίος είναι ένας δικός μας άνθρωπος». Αυτή ήταν η απάντηση στην προτροπή του να μετάσχουν στο ψηφοδέλτιο της Νέας Λάρισας άνθρωποι του Πανθεσσαλικού Συλλόγου αναπήρων πολιτών και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου.

Τέθηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους ενώ, επιδόθηκε και κείμενο με προτάσεις για μία καλύτερη, ανθρώπινη και φιλικότερη πόλη για τα Άτομα με Αναπηρία.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ντίνος Διαμάντος, δεσμεύθηκε σε ζητήματα που γνωρίζει πολύ καλά είτε με την ιδιότητα του μηχανικού και Προέδρου του ΤΕΕ είτε με την κοινωνική ιδιότητα και τα οποία θα αποτελέσουν άμεση προτεραιότητα στην ιεράρχηση της υλοποίησης του προγράμματος της Νέας Λάρισας από την πρώτη μέρα κιόλας.

  1. ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ. Βελτίωση συνθηκών σε δημόσια κτίρια, σε ελεύθερους δημόσιους χώρους με ολοκληρωμένες και όχι αποσπασματικές παρεμβάσεις.
  2. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. Δυνατότητα επικοινωνίας των ΑΜΕΑ με τις δημοτικές υπηρεσίες μέσω ειδικευμένου προσωπικού (νοηματικής γλώσσας, γλώσσας Braille)
  3. ΥΠΟΔΟΜΕΣ. Δημιουργία «Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία», «Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας Ατόμων με Αναπηρία» και, ανάπτυξη «Στεγών Υποστηριζόμενης και Αυτόνομης Διαβίωσης».
  4. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ. Διασφάλιση λειτουργίας και κίνησης του προσβάσιμου οχήματος (Λευκό ταξί).
  5. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ. Μείωση Δημοτικών τελών και φόρων σε άτομα με αναπηρία με αναπηρία πάνω από 50%.
  6. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ. Δημιουργία «Γραφείου Εξυπηρέτησης και Συμβουλευτικής Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους».
  7. ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ. Δημιουργία και λειτουργία Μονάδας παραγωγής προσβάσιμων εντύπων (ηχητικά- ψηφιακά έντυπα). Αναμόρφωση της ιστοσελίδας του Δήμου Λαρισαίων ώστε να είναι προσβάσιμη στα ΑΜΕΑ.
  8. ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων σε σχέση με τα ΑΜΕΑ και την ασφαλή μετακίνησή τους.

Γιατί, σε μία αξιοβίωτη πόλη, μία πόλη του πολιτισμού και της αλληλεγγύης, δεν μπορεί παρά να «είμαστε διαφορετικοί αλλά, είμαστε όλοι ΙΣΟΙ»

Προηγούμενο άρθρο Τρεις συλλήψεις στη Λάρισα για οφειλές ύψους σχεδόν 1 εκ. ευρώ
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Λαμπρούλη - Τσιαπλέ