Μάξιμος: Καμία σοβαρή ανάπτυξη χωρίς παραγωγή


Στο νέο οικονομικό τοπίο που διαμορφώνεται μετά την έξοδο της χώρας στις αγορές και την ανάγκη οικοδόμησης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου αναφέρθηκε ο Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στην έναρξη του 2ου διεθνούς συνεδρίου «Αναπτυξιακές Προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα» που διοργάνωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στην Πάτρα.

Ο κ. Χαρακόπουλος εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Πάτρα, διότι «σ’ έναν Πατρινό, ένα μεγάλο Αχαιό και Έλληνα, τον πρόεδρο Κωστή Στεφανόπουλο, οφείλω την ενασχόλησή μου με την πολιτική. Η γνωριμία μου στα φοιτητικά μου χρόνια με τον Κωστή Στεφανόπουλο και ο πολιτικός του λόγος, που εστιαζόταν στην επανασύνδεση της πολιτικής με την ηθική, με ενέπνευσαν να ασχοληθώ με τα κοινά».

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρακόπουλος αναφερόμενος στις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το αισιόδοξο οικονομικό κλίμα το αξίζει πρωτίστως ο ελληνικός λαός, διότι χάρη στις θυσίες του, μπορέσαμε να βγούμε από το βαθύ τούνελ της χειρότερης οικονομικής κρίσης που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες. Κανείς δεν θα ισχυρισθεί ότι φθάσαμε σε κάποιο τέρμα. Θα έλεγα, για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του Τσόρτσιλ, ότι φθάσαμε στο «τέλος της αρχής».

Ελπίζω ότι πλέον τελειώνουμε με μνημόνια και επιτροπείες. Τώρα μπροστά μας έχουμε τη θεμελίωση ενός νέου υγιούς μοντέλου ανάπτυξης. Που δεν θα διέπεται από τις παθογένειες που η μεταπολιτευτική περίοδος επισώρευσε στη λειτουργία της οικονομίας μας.

Και για τούτο απαιτείται άμεσα η σύνταξη ενός εθνικού σχεδίου ανάπτυξης. Όπου θα μπουν και οι βασικές συντεταγμένες που πρέπει να ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα. Να επιλεχθούν και να ενισχυθούν ανάλογα, οι τομείς αυτοί που θα αποτελέσουν τις ατμομηχανές της οικονομίας.

Ένας από τους κρίσιμους τομείς, για την υπέρβαση της κρίσης ,αλλά και για την πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας μας, είναι αυτός της αγροτικής παραγωγής, τον οποία είχα την τιμή να υπηρετήσω για περίπου 22 μήνες από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Καμία σοβαρή ανάπτυξη δεν θα δούμε στη χώρα χωρίς ποιοτική παραγωγή με εξωστρεφή διάσταση. Και εκεί πρέπει να στοχεύουν όλες οι αποφάσεις και όλες οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Από τη μεριά μου, τουλάχιστον, με την ευκαιρία της «μάχης του γάλακτος» προσπάθησα να το κάνω όσο πιο κατανοητό γινόταν».

 

Προηγούμενο άρθρο 30 νέοι υποψήφιοι με τη Νέα Λάρισα
Επόμενο άρθρο Τρεις συλλήψεις στη Λάρισα για οφειλές ύψους σχεδόν 1 εκ. ευρώ