Eκδήλωση για τα εγκαίνια της νέας χρήσης του Δημοτικού Σχολείου Αετολόφου


Τους παρευρισκόμενους στην αυλή του Σχολείου καλωσόρισε η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αετολόφου κα Αναστασία Ζιούλη. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Αγιάς κα Κατερίνα Παπαδοπούλου η οποία τόνισε τη σημασία του έργου για την αξιοποίηση των άδειων σχολικών κτηρίων, και συγκεκριμένα για το σχολείο του Αετολόφου της χρήσης του ως στέγη τοπικής ιστορίας μνήμης και πολιτιστικής δραστηριότητας. Ενημέρωσε ότι στο χώρο του Σχολείου έχουν συγκεντρωθεί σημαντικά εκθέματα όπως κοινοτικά αρχεία της περιοχής από το 1885, κατάλογοι προσφύγων από την Ανατολική Ρωμυλία του 1907, μαθητολόγια του 1911 υπογραμμίζοντας την υποστήριξη και την προσφορά των κατοίκων με προσωπικά τους εκθέματα ,σπάνιες φωτογραφίες και είδη λαϊκής τέχνης.

Τέλος ο Δήμαρχος Αγιάς κ Αντώνης Γκουντάρας επεσήμανε τη σημασία της αξιοποίησης των δημοτικών κτηρίων προς όφελος των κατοίκων και ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο Σχολείο ότι θα είναι στη διάθεση όχι μόνο του Γ.Α.Κ. αλλά θα λειτουργεί ως χώρος πολιτιστικής δραστηριότητας όλων των κατοίκων του χωριού.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος Αγιάς, δημοτικοί σύμβουλοι, η προϊσταμένη της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κα Σταυρούλα Σδρόλια, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγιάς Αρχιμανδρίτης πατήρ Νεκτάριος Δρόσος, η προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Λάρισας κα Φανή Καραγιαννη, μέλη της Ομάδας Ιστορικής Έρευνας και μέλη του Τοπικού Τουριστικού Δικτύου του Δήμου Αγιάς

Στο τέλος της εκδήλωσης οι γυναίκες του χωριού κέρασαν τους παρευρισκόμενους τοπικά παραδοσιακά νηστήσιμα εδέσματα.

Προηγούμενο άρθρο Καταβολή 500€ σε συνταξιούχους Λαρισαίους δημότες
Επόμενο άρθρο Στο Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας ο Ε. Νασιώκας