Ε. Νασιώκας στο ΤΕΕ: «Όλοι μαζί να σχεδιάσουμε τη Λάρισα του 2040»


«Στα άμεσα σχέδια μας είναι η ενεργοποίηση όλων των δημοτών και η συμμετοχή τους για την εκπόνηση σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες και όλους τους φορείς της πόλης, όπως είναι φυσικά και το ΤΕΕ, ενός σχεδίου με θέμα «Λάρισα 2040».

Αυτό δεσμεύτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων – επικεφαλής της κίνησης «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη» κ. Έκτορας Νασιώκας σε συνάντηση που είχε σήμερα στο ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Βαρνά, τον αντιπρόεδρο κ. Κώστα Τσαλαπόρτα, τον πρόεδρο της αντιπροσωπείας κ. Γιώργο Καρτσαφλέκη και το μέλος της διοικούσας επιτροπής κ. Κώστα Ιακωβάκη, παρουσία του πρ. προέδρου του ΤΕΕ κ. Πέτρου Ηλιάδη.

Ο κ. Νασιώκας, τον οποίο συνόδευαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού κ.κ. Απόστολος Μότσιος, Φίλιππος Τσικρικάς και Κώστας Γώγος, αναλύοντας την κεντρική αυτή θέση της δημοτικής κίνησης, εξήγησε πως «πρόκειται για μια πρωτοβουλία με σκοπό να σχεδιάσουμε την πόλη των επόμενων δεκαετιών. Όλοι μαζί να σκεφτούμε και να προωθήσουμε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες του τόπου μας, να περιορίσουμε τα μειονεκτήματα και τις απειλές, να σχεδιάσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, όπως αυτό θα προκύψει μέσα από τις απαντήσεις που θα δώσουμε απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος. Να προβληματισθούμε όλοι μας και να απαντήσουμε το πώς θέλουμε να είναι η γειτονιά μας, οι παλιές και οι καινούργιες συνοικίες».

«Ήδη πολλές ευρωπαϊκές πόλεις έχουν προχωρήσει και έχουν ολοκληρώσει τον σχεδιασμό τους μέσω των ανοικτών συμμετοχικών διαδικασιών, πρωτοβουλίες που οφείλουμε να πάρουμε και να προχωρήσουμε στην πόλη μας, αναπτύσσοντας την εξωστρέφεια μας, παραμερίζοντας τον φόβο και την μοναχικότητα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος.

Στη συνάντηση έγινε διεξοδική συζήτηση για τα προβλήματα της Λάρισας με τον κ. Έκτορα Νασιώκα να δεσμεύεται για αναβάθμιση του ρόλου του ΤΕΕ ως «συμβούλου της Πολιτείας και του δήμου Λαρισαίων» στην κατεύθυνση εφαρμογής των αποτελεσματικότερων λύσεων για την πόλη.

Προηγούμενο άρθρο Μεσημεριανό Γεύμα με τα κάλαντα του Λαζάρου
Επόμενο άρθρο Η Χρύσα Βουλγαράκη με το ψηφοδέλτιο της Ρένας