Ανοίγει τις πύλες του στο κοινό το πρ. Δημοτικό Σχολείο Αετολόφου


O Δήμος Αγιάς, το Τοπικό Αρχείο Αγιάς και ο Σύλλογος Γυναικών Αετολόφου .συνδιοργανώνουν εκδήλωση η οποία αφορά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Αετολόφου. Τα εγκαίνια για τη νέα χρήση του κτιρίου θα γίνουν την Κυριακή 13 Απριλίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ..

Το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Αετολόφου μετά τις πρόσφατες σχολικές συγχωνεύσεις παρέμεινε κενό και το 2013 παραχωρήθηκε από το Δήμο Αγιάς στα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Τοπικό Αρχείο Αγιάς , ύστερα από πρόταση της Προϊσταμένης κ. Κατερίνας Παπαδοπούλου για τη στέγαση μέρους των Κοινοτικών και Εκπαιδευτικών Αρχείων της περιοχής και εντάχθηκε στα πλαίσια αξιοποίησης των άδειων σχολικών κτιρίων με σκοπό την προβολή και ανάδειξη των ιστορικών τεκμηρίων του Δήμου Αγιάς.

Στο κτίριο φιλοξενούνται πολλές από τις συλλογές του Αρχείου Αγιάς, όπως Κοινοτικά, και Εκπαιδευτικά Αρχεία και ιδιωτικές συλλογές που προβάλουν τον αγροτικό χαρακτήρα της περιοχής.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων θα λειτουργήσει έκθεση αρχειακού και φωτογραφικού υλικού με εκθέματα, όπως φωτογραφίες των εγκαινίων του Σχολείου Αετολόφου το 1954, μαθητολόγια, έπαινοι και εκθέσεις μαθητών, καθώς και εκθέματα της Κοινότητας Αετολόφου, όπως δημοτολόγια, εκλογικοί κατάλογοι κ.ά.

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτική συνάντηση Ιστός και Γη Θεσσαλίς
Επόμενο άρθρο 22χρονος Πακιστανός συνελήφθη για πλαστά cd