Κάλεσμα στην πανελλαδική απεργία


Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν δυναμικό παρόν στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 9 Απρίλη.

Στις 9 Απρίλη απεργούμε για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά:

Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους και να υπογραφεί ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία.

Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο, θυμήσου ότι την Κυριακή 13 Απρίλη 2014 θα είναι η επόμενη Κυριακή που θα σε υποχρεώσουν να δουλέψεις. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγάλεω ετοιμάζει ¨Λευκή Νύχτα¨ το Σάββατο 5 Απρίλη με παράταση ωραρίου μέχρι τις 11 το βράδυ. Ο Δήμος Ιλίου ετοιμάζει ¨Λευκή Νύχτα¨ το Σάββατο 28 Ιουνίου με παράταση του ωραρίου μέχρι τις 3 το βράδυ

Να μην καταργηθούν τα ήδη πετσοκομμένα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα μητρότητας και τα άλλα επιδόματα του ΟΑΕΔ, ως συνέπεια της νέας μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους απλήρωτους εργαζόμενους. Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία.

Να σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων στα άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, ωράριο εργασίας 40ωρο, 8ωρο, 5θήμερο.

Όχι στις απολύσεις. Τους εκατοντάδες χιλιάδες των ανέργων που η πολιτική των κυβερνήσεων τους πέταξε στην ανεργία, η ίδια η συγκυβέρνηση τους ¨χρησιμοποιεί¨ στα άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης (ΕΣΠΑ & voucher) χωρίς ασφάλιση χωρίς δικαιώματα, με στόχο να μειώσει περαιτέρω τους μισθούς μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Καμία παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.

Προηγούμενο άρθρο Συστάσεις προς μηλοκαλλιεργητές
Επόμενο άρθρο O Γιώργος Παπαγεωργίου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Λάρισας