O Νίκος Παπαχατζής υποψήφιος της 2ης δημοτικής κοινότητας Λάρισας


Σας ανακοινώνουμε ότι υποψήφιος της 2ης δημοτικής κοινότητας Λάρισας με την «Ταυτότητα Πόλης» θα είναι Νικόλαος Παπαχατζής Πρόεδρος Ένωσης Νέων Λάρισας που αριθμεί 856 μέλη και εκπροσωπεί νέους που έχουν «απολιτίκ» δράση και οραματίζονται

1. την ίδρυση της πρώτης ανώτερης δημοτικής σχολής για την εκπαίδευση και στήριξη των Λαρισαίων επιχειρηματιών και την τραπεζική διοίκηση, με μαθήματα που θα περιλαμβάνουν την σύγχρονη και αποτελεσματική διδασκαλία της επιχειρηματικότητας και τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος στην πόλη μας

2. την κατασκευή νέων δημοτικών παιδικών σταθμών με επιχορήγηση λειτουργίας από τον Δήμο όλων των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών της πόλης μας.

3. την κατασκευή δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων στις περιοχές Νέας πολιτείας και Αγίου Γεωργίου

 

4. την συνέχιση του μισού εισιτηρίου σ’ όλους τους μαθητές των σχολείων της πόλης κατά τις μετακινήσεις τους με το Αστικό ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ εφαρμόζοντας σχετικό ΠΔ 306/3-4-1973άρθρο 2 στους μαθητές δημοσίων δημοτικών σχολείων, λόγω της μαθητικής τους ιδιότητας για όλες τις μετακινήσεις.

5. Την καθιέρωση εβδομάδας ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΙΣΤΟΡΙΑΣ, σε συνεννόηση με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά την οποία όλα τα σχολεία της πόλης θα επισκέπτονται αρχαιολογικούς χώρους της Λάρισας και των περιχώρων της. Ακόμη θα πραγματοποιείται μαθητικός διαγωνισμός με θέμα την ιστορία της Λάρισας με σημαντικά έπαθλα για τους βραβευθέντες.

 

6. Την πραγματοποίηση μηνιαίων ημερίδων για την ΙΣΤΟΡΙΑ της πόλης μας στις οποίες θα συμμετέχουν νέοι Λαρισαίοι έως 35 ετών οι οποίοι θα απολαμβάνουν συγκεκριμένα προνόμια από το δήμο Λάρισας (μοριοδότηση για θέσεις εργασίας του δήμου, μειωμένο εισιτήριο για παραστάσεις του Θεσσαλικού θεάτρου, για μέσα συγκοινωνίας κ.α.).

 

7. Την διεκδίκηση για την πόλη μας πανεπιστημιακών σχολών θετικών επιστημών και των υπόλοιπων σχολών υγείας που δεν υπάρχουν, αλλά και σχολών ΤΕΙ.

 

8. Την Ίδρυση της πρώτης σχολής για την εκπαίδευση και στήριξη των αγροτών, με μαθήματα που θα περιλαμβάνουν τις παλιές αλλά και νέες μεθόδους καλλιέργειας των αγροτικών προϊόντων με συνεργασία του ΤΕΙ (σχολή Σ.Τ.Ε.Γ) και της Γεωργικής σχολής.

Προηγούμενο άρθρο Κυπελλούχος η ΑΕΛ!
Επόμενο άρθρο Ο Γ. Φλωρίδης στη Λάρισα για την ημερίδα της «Ανθρώπινη Πόλη – Κίνηση Ελπίδας»