Ρένα: Οι Λαρισαίοι έκαναν σαφές ότι θέλουν μια Νέα Αρχή για την πόλη μας


Την ανάγκη για αλλαγή αλλά και τις προτεραιότητες που θα πρέπει να έχει η νέα Δημοτική Αρχή κατέδειξαν με τη μεγάλη συμμετοχή τους στο διάλογο που ξεκίνησε ο Συνδυασμός «Λάρισα – Νέα Αρχή» οι πολίτες της Λάρισας. Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Απριλίου, η επικεφαλής του Συνδυασμού κ. Ρένα Καραλαριώτου παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη για διάστημα ενός μηνός, όπου μέσω ενός ερωτηματολογίου ζητήθηκε από τους πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, αλλά και για το ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής στο εξής.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι πολίτες, αναγνωρίζοντας ότι για πρώτη φορά υποψήφιος δήμαρχος ζήτησε τη δική τους άποψη, αγκάλιασαν την πρωτοβουλία της Ρένας Καραλαριώτου καταθέτοντας τη γνώμη τους, τις προτάσεις και τις ιδέες τους όσον αφορά θέματα καθημερινότητας. Έτσι πάνω από δύο χιλιάδες Λαρισαίες και Λαρισαίοι, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός σύμφωνα με τον πληθυσμό της πόλης, συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο τόσο στην έντυπη όσο και στη διαδικτυακή του μορφή και «μίλησαν» για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

«Η διαδικασία του ερωτηματολογίου –που σημειωτέον- ότι για πρώτη φορά υλοποιείται από Συνδυασμό που διεκδικεί τη διοίκηση του Δήμου, είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να ακουστεί επιτέλους η γνώμη των ίδιων των πολιτών. Τα αποτελέσματα αποτελούν ουσιαστικά την πυξίδα για την κατάρτιση του προγράμματός μας» σημείωσε η υποψήφια δήμαρχος κ. Καραλαριώτου. Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων προβάλει την κατάσταση των δρόμων και των πεζοδρομίων ως το σημαντικότερο πρόβλημα. Στη δεύτερη θέση έρχεται η καθαριότητα της πόλης στην οποία οι πολίτες ζητούν βελτίωση, ενώ τρίτο σημαντικότερο πρόβλημα, σύμφωνα με τη γνώμη των συμπολιτών μας, είναι η διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από την κοινωνική πρόνοια και την αλληλεγγύη. Εκτός αυτών, άλλα σημαντικά προβλήματα στα οποία ο Δήμος δεν έχει φανεί αποτελεσματικός μέχρι στιγμής είναι η στάθμευση και το κυκλοφοριακό, ενώ πάρα πολλοί είναι οι πολίτες που ζητούν περισσότερους χώρους πρασίνου, αναψυχής, αθλητικές υποδομές, αξιοποίηση δομών της πόλης κ.α.

Σε ότι αφορά στις προτεραιότητες, οι Λαρισαίοι και οι Λαρισαίες θεωρούν η νέα Δημοτική Αρχή θα πρέπει να εστιάσει στη βελτίωση του οδικού δικτύου και των πεζοδρομίων, ενώ πολύ μεγάλη σημασία δίνουν στην ενίσχυση της διαφάνειας σε ότι αφορά τη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου. Η καθαριότητα και η βελτίωση των υποδομών επίσης αναφέρονται ως ζητήματα υψηλής προτεραιότητας από τους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η κ. Καραλαριώτου σημείωσε «ο Δήμος Λαρισαίων, όπως έχει λειτουργήσει ως σήμερα, δεν πέτυχε να τοποθετηθεί ως «καθημερινός συνεργάτης» και αρωγός του πολίτη στα καθημερινά του προβλήματα. Από την έρευνα προκύπτει οτι οι πολίτες βλέπουν πως η Λάρισα τα τελευταία χρόνια λειτούργησε στην ουσία χωρίς σχέδιο, χωρίς σαφή αναπτυξιακή φιλοσοφία. Το έχουμε πει και θα το ξαναπώ. Σκοπός μας δεν είναι να μηδενίσουμε το έργο κανενός. Σκοπός μας είναι να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις. Και για να σχεδιάσεις λύσεις πρέπει πρώτα να γνωρίσεις σε βάθος τα προβλήματα. Γι’ αυτό και ξεκινήσαμε αυτό το διάλογο και ζητήσαμε τη γνώμη των πολιτών. Τα συμπεράσματα είναι σαφέστατα και αποτελούν την πυξίδα για την κατάρτιση του προγράμματος του Συνδυασμού μας, αλλά και γι α τη πολιτική που θα ακολουθήσουμε ως νέα Δημοτική Αρχή. Πάνω από δύο χιλιάδες πολίτες απάντησαν –και πολλοί περισσότεροι καθημερινά στο δρόμο, στις γειτονιές, στο κέντρο, στις συνοικίες όπου βρεθήκαμε και συνομιλήσαμε μαζί τους- ότι η Λάρισα χρειάζεται αλλαγή, ουσιαστικές παρεμβάσεις και οριστικές λύσεις στα προβλήματα. Παρά την προσπάθεια πολλών ετών τα προβλήματα παραμένουν. Είναι ξεκάθαρο ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, έδωσε ότι είχε να δώσει. Δοκιμάστηκε, τα αποτελέσματα είναι αυτά που είναι, η πόλη όμως χρειάζεται μια νέα ορμή, χρειάζεται ανθρώπους που έχουν την όρεξη να αναμετρηθούν με το καθημερινό πρόβλημα. Οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι μίλησαν και ζητούν μια Νέα Αρχή. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία μας, για τη συνεργασία και τις ιδέες τους και τώρα τους καλούμε να συμμετέχουν στο να αλλάξουμε την πόλη μας μαζί! Το πώς θα το κάνουμε αυτό, θα το δείτε σύντομα στο πρόγραμμά μας.»

 

Προηγούμενο άρθρο Το νέο Δ.Σ. της Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ.
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη πρώην επιχειρηματίας για χρέη 682.000 ευρώ