Ρεκόρ συμμετοχών στην έναρξη του RUN GREECE – 2700 δρομείς «πλημμύρισαν» τη Λάρισα


Με ρεκόρ συμμετοχών άνοιξε η αυλαία του φετινού RUNGREECE στην Λάρισα την Κυριακή 30 Μαρτίου. Περισσότεροι από 2.700 δρομείς πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία της πόλης συμμετέχοντας στους αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ και παιδιών RUNGREECE–Λάρισα που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣσε συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση της πόλης και την υποστήριξη της WIND.

Στη γραμμή εκκίνησης βρέθηκαν άνθρωποι κάθε ηλικίας, έμπειροι αθλητές, ερασιτέχνες δρομείς και μικρά παιδιάκαθώς και επώνυμοι όπως ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχός Λάρισας κ. Κώστας Τζανακούλης και ο δημοφιλής Λαρισαίος ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της WIND και έτρεξε για καλό σκοπό.

Η WIND ως Χορηγός του RunGreece Λάρισα έδωσε για μια ακόμη φορά κοινωνική διάσταση στη διοργάνωσηπροσφέροντας για κάθε συμμετοχή 3€ υπέρ τηςΜονάδα Αυξημένης Φροντίδας της Παιδιατρικής κλινικής Του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας . Οι δρομείς των 5 και 10χλμ.και τα παιδιά,απλά πατώντας τον ειδικό τάπητα της Αψίδας Αγάπης που βρίσκονταν λίγο πριν τον τερματισμό, συνέβαλλαν στην προσπάθεια της εταιρίας για την ενίσχυση του πολύτιμου έργου της ΜΑΦ.

Οι Λαρισαίο αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα «Ένας Αγώνας Για Όλους, σε όλη την Ελλάδα» απολαμβάνοντας τη γιορτινή ατμόσφαιρά και τη διαδρομή περνώντας από ιστορικές και όμορφες γωνιές της πόλης. Μαζί τους, η ομάδα των QUILOMBO, ντυμένοι στα χρώματα της WIND, έδιναν ρυθμό και ξεσήκωναν συμμετέχοντες και θεατές με τα τύμπανα τους.

Η Λάρισα ήταν η 1η από τις 6 πόλεις που διεξάγεται το πρόγραμμα RUNGREECE όπου χιλιάδες δρομείς έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν την εμπειρία αγώνων δρόμου μαζικής συμμετοχής σε συνδυασμό με την κοινωνική προσφορά. Επόμενος σταθμός το Ηράκλειο της Κρήτης στις 27 Απριλίου.

Τις επόμενες ημέρες η WIND θα παραδώσει στον κ. Γιώργο Συρογιαννόπουλο Καθηγητή Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την επιταγή με το ποσό που συγκεντρώθηκε.

Προηγούμενο άρθρο Τα Άτομα με Αναπηρία θα εισηγούνται για τα θέματα που τους αφορούν στο ΔΣ
Επόμενο άρθρο Η ΔΗΜΑΡ Λάρισας για την καταγγελία Μπαρτζιώκη