Δημιουργία Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικής Μάθησης – “ECLN”


Το πρόγραμμα ECLN συνεχίζει την απρόσκοπτη υλοποίησή του με τη συμπλήρωση του δεύτερου έτους λειτουργίας του. Το διάστημα 20 – 21 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε η 4η συνάντηση μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων του προγράμματος, που στοχεύει στη δημιουργία ενός Δικτύου Πολιτιστικής Μάθησης. Η συνάντηση εργασίας έλαβε χώρα στη Ριτζέκα της Κροατίας, και συμμετείχαν εκπρόσωποι και των δώδεκα εταίρων (Αγγλία, Δανία, Ελλάδα, Πολωνία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Σλοβενία, Κροατία, Εσθονία, Κύπρος).

Σύμφωνα με το έργο, θα σχεδιαστεί ένα καινοτόμο δίκτυο, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ καλλιτεχνών, μελών πολιτιστικών συλλόγων, εκπαιδευτών επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, που υποστηρίζουν τις νεοσύστατες επιχειρήσεις του δημιουργικού και πολιτιστικού τομέα, ώστε μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας να διασφαλίζεται η αντιστοίχιση των δεξιοτήτων τους με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Το πρόγραμμα στοχεύει να αλλάξει ριζικά τον τρόπο δραστηριοποίησης των καλλιτεχνών, μελών πολιτιστικών συλλόγων αλλά και όλων των επιχειρήσεων του δημιουργικού και πολιτιστικού τομέα παρέχοντας κίνητρα σε όλους τους εμπλεκόμενους του χώρου ώστε να δραστηριοποιηθούν κοινωνικά, να δικτυωθούν και να βελτιώσουν εν γένει την ποιότητα ζωής.

Το αξιοσημείωτο της συνάντησης ήταν η συζήτηση της τρέχουσας κατάστασης των παραδοτέων του έργου, ενώ έγινε σχεδιασμός για τις επόμενες κινήσεις οι οποίες αφορούν στην πιλοτική εκπαίδευση των ενδιαφερομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Πολιτιστικής Μάθησης» (ECLN), επικοινωνήστε με το «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΕΕ, Παλαιολόγου 19, τηλ. 2410 -554026.

Προηγούμενο άρθρο Εκκρεμούσε και ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης για κρατούμενο των φυλακών Λάρισας
Επόμενο άρθρο Στον Μητροπολίτη Λαρίσης ο Ντ. Διαμάντος