Εκδηλώσεις της Λαικής Συσπείρωσης στον Δήμο Αγιάς


Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Αγιάς πραγματοποίησε πολιτικές εκδηλώσεις στη Μαρμαρίνη (Παρασκευή 21 Μάρτη) και στο Στόμιο (Σάββατο 22 Μάρτη).

Στη Μαρμαρίνη μίλησαν ο υποψήφιος δήμαρχος δήμου Αγιάς Γιάννης Κασίδας και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης νομού Λάρισας Τάσος Τσαπλές (πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λάρισας).

Στο Στόμιο μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κασίδας.

Ακολούθησε διάλογος με τους κάτοικους των περιοχών και διευκρινιστικές τοποθετήσεις.

Στις ομιλίες τονίστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών λόγω της εγκατάλειψης τους από το Δήμο και τη Περιφέρεια. Η απογύμνωση της περιοχής από δημόσιες υπηρεσίες που εξυπηρετούσαν τον κόσμο. Η εγκατάλειψη της νεολαίας, το κλείσιμο των σχολείων που σημαίνει δυσκολίες στο δικαίωμα της μόρφωσης.

Η έλλειψη έργων υποδομής όπως αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία. Μη κατασκευή και συντήρηση αγροτικής και επαρχιακής οδοποιίας, συντήρηση των σχολικών μονάδων που απέμειναν. Μη κατασκευή βασικών υποδομών για αξιοποίηση υδάτων που χύνονται σε ρέματα. Εγκατάλειψη των υποδομών πρωτοβάθμιας υγείας.

Διπλή και τριπλή φορολόγηση των εργαζόμενων από την τοπική διοίκηση με τις συνεχείς αυξήσεις στα τιμολόγια των παρεχόμενων υπηρεσιών. Υπηρεσίες που έχουν ήδη χρυσοπληρώσει με άγρια φορολογία (άμεσοι-έμμεσοι φόροι και χαράτσια) από την κεντρική κυβέρνηση.

Τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας. Επιβάλουν να εργάζεσαι 2 έως 5 μήνες το χρόνο και να ζεις με αυτό. Χωρίς δικαίωμα στα στοιχειώδη. Ξεπουλούν σε ιδιώτες υπηρεσίες όπως καθαριότητα, υγεία και ύδρευση. Δε θα επιτρέψουμε το προχώρημα καμίας ιδιωτικοποίησης, μαζί με τις δυνάμεις της λαϊκής συμμαχίας θα τα αποτρέψουμε.

Συμπεριφέρονται στις περισσότερες περιοχές του δήμου με απαξίωση και ανισοτιμία.

Μας λένε ότι αυτά που προτείνουμε είναι ανεφάρμοστα διότι δεν υπάρχουν χρήματα και ότι θέλουμε την ανατροπή του πολιτικού συστήματος. Ναι ! χρήματα για το λαό δεν υπάρχουν, αλλά για τραπεζίτες-εφοπλιστές-μεγαλοεπιχειρηματίες τα έχουν πάντα διαθέσιμα !

Αυτά που δόθηκαν τη τελευταία πενταετία σε αυτούς υπερκαλύπτουν αυτό που λέγεται δημόσιο χρέος.

Αν θέλουν να είναι υπερασπιστές του σάπιου κοινωνικού και πολιτικού συστήματος, το οποίο με τόση συνέπεια υπηρετούν, δικαίωμά τους αλλά δεν θα τους ακολουθήσουμε !

Πρέπει στις εκλογές του Μάη, Κυβέρνηση-Περιφέρεια και Δήμος ( υπάλληλοι των τραπεζιτών-εφοπλιστών-μεγαλοεπιχειρηματιών) να πάρουν την απάντηση. Εργατοϋπάλληλοι, μικρομεσαίοι αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και έμποροι, συνταξιούχοι, νεολαία και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να απομονώσουν τα πολιτικά τσιράκια του κεφάλαιου. Να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνική ιδιοκτησία των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, την εργατική-λαϊκή εξουσία, την αποχώρηση από τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. , τη μονομερή διαγραφή του χρέους το οποίο δημιούργησαν μια χούφτα καπιταλιστών μαζί με το πολιτικό τους προσωπικό (κυβερνήσεις-περιφερειάρχες-δήμαρχοι-αστικά κόμματα).

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συλλήψεις αλλοδαπών φυγοποίνων στην Ελασσόνα
Επόμενο άρθρο Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο η Εθνική Ομάδα Χειροσφαίρισης Γυναικών