Γεύμα στο δημοτικό γηροκομείο από τον σύλλογο Μάρκου Βαμβακάρη


Ο πολιτιστικός-φιλανθρωπικός σύλλογος «Η παρέα του Μάρκου Βαμβακάρη»πρόσφερε πριν λίγες ημέρες στο δημοτικό γηροκομείο της πόλης μας ένα γεύμα αλλά και διασκέδαση με την «θεσσαλική ορχήστρα». Πριν την έναρξη  του γεύματος μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Απόστολος Νανούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις και τις δράσεις  του συλλόγου παρουσία σύσσωμου του Δ.Σ. του συλλόγου.

Μετά το γεύμα ακολούθησε γλέντι και χορός με λαϊκορεμπέτικο και δημοτικό μουσικό πρόγραμμα από την γνωστή «θεσσαλική ορχήστρα» με τους εξής  καλλιτέχνες : Βασίλης Μπαλλής Μπουζούκι – τραγούδι, Αθανάσιος Χαρίτος κιθάρα – τραγούδι, Μπάμπης Χαρίτος αρμόνιο, Κωνσταντίνα Ράπτη – τραγούδι, Νίκος Χασιώτης – κρουστά, Βαγγέλης Χαρίτος κλαρίνο. Πάγια τακτική του συλλόγου είναι τα έσοδα των διαφόρων εκδηλώσεων να προσφέρονται για την βοήθεια του έργου φιλανθρωπικών και κοινωνικών οργανισμών της Λάρισας (Πανθεσσαλική ένωση ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας, Σύλλογος κεντρικής Ελλάδας γονέων & φίλων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις «Ιασώ», Κρίκκειο ορφανοτροφείο Θηλέων, Σύλλογος Λάρισας ατόμων με ειδικές ανάγκες ) Τα φετινά έσοδα της χοροεσπερίδας δοθήκανε ως μνημόσυνο για τα 42 χρόνια από τον θάνατο του Μάρκου σε γεύμα στο δημοτικό γηροκομείο Λάρισας. Ο σύλλογος “Η παρέα του Μάρκου Βαμβακάρη” ιδρύθηκε και αναγνωρίστηκε επίσημα από το πρωτοδικείο Λαρίσης τον Ιανουάριο του 2010, αποτελώντας τον πρώτο και μοναδικό σύλλογο φίλων του μεγάλου δημιουργού Μάρκου Βαμβακάρη  σε όλη την Ελλάδα. Η ιδέα της ίδρυσης του συλλόγου ευδοκίμησε στο στέκι των μελών, στο καφενείο-ουζερί ¨Η παρέα ¨στην Νεάπολη Λάρισας όπου είναι και τα γραφεία του. Η αγάπη και ο θαυμασμός για τον Μάρκο και τα τραγούδια του, τους οδήγησε στην ίδρυση του συλλόγου που αριθμεί ήδη πάνω από 250 μέλη από όλη την Θεσσαλία.
Το Δ.Σ. του  συλλόγου ευχαριστεί την θεσσαλική ορχήστρα που διασκέδασε αφιλοκερδώς τους ηλικιωμένους και το προσωπικό του γηροκομείου και επίσης ευχαριστεί όλους τους χορηγούς και φίλους του συλλόγου που βοηθάνε το φιλανθρωπικό έργο και τις δραστηριότητες του. Μακάρι και άλλοι φορείς αλλά και μεμονωμένα άτομα να ακολουθήσουνε το παράδειγμα του συλλόγου
«Η παρέα του Μάρκου Βαμβακάρη»

Προηγούμενο άρθρο Σοβαρός τραυματισμός 73χρονου δικυκλιστή
Επόμενο άρθρο Σύλληψη 33χρονου Αλβανού φυγόποινου για πλαστογραφία