Διοργάνωση της 6ης Μαθηματικής Εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη


Στις 26-30 Μαρτίου θα υλοποιηθεί το πλούσιο πρόγραμμα της 6ης Μαθηματικής Εβδομάδας που διοργανώνει το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Η Μαθηματική Εβδομάδα έχει καταστεί πετυχημένος θεσμός για την Συμπρωτεύουσα. και για όλη την Ελλάδα όσον αφορά τα Μαθηματικά και τη διδασκαλία τους..
 Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν ως ομιλητές πανεπιστημιακοί καθηγητές μαθηματικών, ερευνητές, σχολικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί, και μεταπτυχιακοί φοιτητές από Ελλάδα και το εξωτερικό.
Οι εργασίες της μαθηματικής Εβδομάδας θα φιλοξενηθούν στο συνεδριακό κέντρο Ν. Γερμανός (περίπτερο 8) της HELEXPO ( εγκαταστάσεις στο χώρο της  Δ.Ε.Θ.) και σε τρεις παράλληλες αίθουσες.
Το Σάββατο, 29 Μαρτίου και ώρα 16.40΄-17.00΄, στην Α΄ αίθουσα, ο τ. σχολικός σύμβουλος μαθηματικών, τ. προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. Περ/κής Δ/νσης Εκπ/σης Θεσσαλίας, Πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΜΕ Λάρισας και συγγραφέας Θανάσης Τριανταφύλλου, ως μια μικρή συνεισφορά στο έτος Καβάφη, που γιορτάσαμε το 2013, θα παρουσιάσει το θέμα:
Αφορμές για “μαθηματικά” σχόλια στην ποίηση του Κ.Π.Καβάφη (1863-1933)
Το πλήρες πρόγραμμα για κάθε ενδιαφερόμενο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα  https://www.emethes.gr
Προηγούμενο άρθρο Κοινή εποικοδομητική πρόταση των Αγελαδοτρόφων για άρση του αδιεξόδου στο Γάλα
Επόμενο άρθρο Στο ΕΣΠΑ ο δρόμος Λιβάδι – Σαραντάπορο