Περιοδεία Λαμπρούλη στο εργοστάσιο της ΜΠΕΤΙΝΑ


Στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της ΜΠΕΤΙΝΑ περιόδευσε και μίλησε ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ και υπ. Δήμαρχος Λαρισαίων. Αφού αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο με το κλείσιμο μια σειρά επιχειρήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα της Λάρισας, αλλά και όλης της χώρας, όλες όσες προηγήθηκαν κατά τη διάρκεια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης αλλά και πριν την εκδήλωσή της, τουλάχιστον την τελευταία 20ετία, τους κάλεσε να βγάλουν κρίσιμα συμπεράσματα για το σήμερα και το αύριο με την ανάδειξη των κύριων αιτιών και την ευθύνη όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων. Χαρακτηριστικά ανέφερε : «Όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, με πρωταγωνιστές την Κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν, να μας εγκλωβίσουν σε ψεύτικα διλήμματα, προσπαθούν να κρύψουν το βασικό ένοχο, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που οδήγησε στη συρρίκνωση των κλάδων και τη μαζική ανεργία. Να κρύψουν ότι οι καπιταλιστές ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος και όταν αυτό εμποδίζεται από τον ανταγωνισμό και την απελευθερωμένη αγορά, όταν μειώνεται το ποσοστό κέρδους, τότε μειώνουν την παραγωγή, οδηγούν στην απαξίωση ή και στο οριστικό κλείσιμο τα εργοστάσια.

Μεταφέρουν την παραγωγή στο εξωτερικό, όπως έκαναν κυρίως οι επιχειρήσεις του Ιματισμού, για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη εκμετάλλευση και κερδοφορία, με βάση και τα όσα ορίζει το Μάαστριχτ για την ελευθερία κίνησης του κεφαλαίου. Με αποτέλεσμα σήμερα 270 επιχειρήσεις του Ιματισμού να μεταφερθούν στα Βαλκάνια, κυρίως στη Βουλγαρία, επιδοτούμενοι με 550 εκατομμύρια ευρώ και απασχολώντας 22.000 εργαζόμενους»

Συνεχίζοντας είπε: «Έχουμε μεγάλη πείρα, κανένας δεν πρέπει να εξαπατηθεί από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για παραγωγική ανάπτυξη ή του ΣΥΡΙΖΑ για παραγωγική ανασυγκρότηση, αλλά και των εκπροσώπων τους στη Τοπική Διοίκηση σε Περιφέρεια και Δήμο, που ζητούν τη ψήφο σας. Ρυθμιστές της όποιας καπιταλιστικής ανάπτυξης θα είναι πάλι οι ίδιοι που μας έριξαν στο γκρεμό, τα μονοπώλια και η ΕΕ.»

Κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να παλέψουν από κοινού με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων, αλλά και να αναπτύξουν κοινό βηματισμό και με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, στέλνοντας και από την κάλπη των Ευρωεκλογών, των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών ισχυρό μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης από την πλευρά της εργατικής ταξής, λέγοντας ότι: «Τίποτα δε θα αλλάξει, αν δεν κάνουμε βήματα εμείς στην οργάνωσή μας. Αν δεν αλλάξουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο που μας κρατούν αλυσοδεμένους στον ίδιο καταστροφικό δρόμο ανάπτυξης, στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ – ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ, θα έρθει από τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα με αγώνα ανατροπής αυτής της πολιτικής. Είναι ώρα ευθύνης και απόφασης για κάθε εργάτη και εργάτρια.

Η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ ξεκινά με την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας.

Με αυτό ως προυπόθεση για να είναι ισχυρός ο λάος για να δώσει τις μάχες που έρχονται ενάντια σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, την ΕΕ και τους καπιταλιστές, πρέπει να δώσει δύναμη στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της Λαϊκής Συσπείρωσης στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.»

Προηγούμενο άρθρο Δεν έστειλαν (η Περιφέρεια Θεσσαλίας) προσκλήσεις για την 25η Μαρτίου σε βουλευτές και δημοτικούς συμβούλους
Επόμενο άρθρο Ο Μ. Χαρακόπουλος για πρόταση αγελαδοτρόφων για το γάλα