Γ. Μπαρτζώκης: Ζητώ ψήφο θετικής ευθύνης, δεν περιμένει η ζωή και η ψυχή μας


Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Ταυτότητα Πόλης» με επιεκφαλής τον κ. Γιώργο Μπαρτζώκη πραγματοποιήθκαν το βράδυ της Τετάρτης, με την παρουσία πλήθος κόσμου. Ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας, στη σύντομη ομιλία του κάλεσε όλους τους Λαρισαίους να αγκαλιάσουν και να πιστέψουν στον συνδυασμό, γνωστοποιώντας παράλληλα τα 16 πρώτα βήματα που θα επιχειρήσει, εφόσον οι συμπολίτες τον τιμήσουν με την ψήφο τους. Αναλυτικά: «Βρισκόμαστε εδώ στο δικό μας σπίτι, στο σπίτι των Λαρισαίων δημοτών για τους επόμενους δύο μήνες. Το Εκλογικό μας Κέντρο από σήμερα και πέρα θα είναι ανοιχτό συνεχώς για όλους εσάς! Θα είμαστε εδώ να ακούσουμε τα προβλήματά σας, ότι σας απασχολεί και να προσπαθούμε για την λύση τους. Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου και να μοιραστώ μαζί σας το όραμά μας για όλους εμάς που κατοικούμε στην πόλη της Λάρισας. Ένα όραμα που έχει ως πρωταρχικό στόχο τον ΑΝΘΡΩΠΟ ! Ένα σχέδιο με κύριο μέλημα τον ΠΟΛΙΤΗ, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε στην πόλη μας. Χάριν σκοπιμοτήτων και προσωπικής προβολής των πολιτικάντιδων κομματικών υποψηφίων είχε δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην ανάδειξη μικροέργων χωρίς σημαντική αξία, ενώ σκόπιμα παραμελήθηκε και παραμελείται ο ίδιος ο Πολίτης- ο Άνθρωπος!Το κατεστημένο, το αδηφάγο, το θολό το ξεπεσμένο έχει μείνει ήδη πολύ πίσω μας, έχει αυτοκαταστραφεί μέσα στα λάθη του. Τα μικρο-ρουσφέτια, τα μικρο-συμφέροντα του προσωπικού ενδιαφέροντός τους πρωταγωνίστησαν εδώ και 20 συναπτά έτη. Είχες το Δήμαρχο φίλο «βόλευες» το παιδί σου , είχες το Δήμαρχο «υπερόπτη» πάνω από εσένα, είχες άσφαλτο στο σπίτι σου. Δυστυχώς μέχρι τώρα ο Λαρισαίος Πολίτης ήτανε σημαντικός μέχρι να καταμετρηθεί η ψήφος του σε κάποιον συνδυασμό για να καταλάβει και αυτός το Δήμο. Αυτό όμως δεν ισχύει στον δικό μας Συνδυασμό. Τέρμα όμως τώρα αυτά, όλοι μα όλοι οι πολίτες έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα, Δεξιοί, Αριστεροί, Κεντρώοι , αστοί και χωρικοί, πλούσιοι και φτωχοί, είναι πάνω και από όλα ΠΟΛΙΤΕΣ μας. Εμείς στο πρόγραμμά μας έχουμε ένα και μόνο σκοπό. Τον ΑΝΘΡΩΠΟ, τον ΛΑΡΙΣΑΙΟ, την ΛΑΡΙΣΑΙΑ οποιασδήποτε ηλικίας, από το μικρό παιδί έως και τον πολύπαθο συνταξιούχο. Έχω μία φιλοσοφία, έχω μία προσδοκία. ΝΑ τους ΒΟΗΘΗΣΩ ΟΛΟΥΣ. Είμαι ένας άνθρωπος μικρός για τη πολιτική, μόλις 45 ετών, ένας άνθρωπος που δεν συμβιβάστηκε, που δεν ενέδωσε, που είχε από την αρχή την στάση της ανεξαρτησίας του ως σημαία. ΑΥΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ.Ένας από όλους τους ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ, ένας από ΕΣΑΣ. Δεν περιμένει, η ζωή και η ψυχή μας Η νέα στρατηγική μας αντικατοπτρίζει την ιδιαίτερη στροφή μας προς τον άνθρωπο-δημότη παρά προς άψυχα υλικά αγαθά και έργα. Ο επόμενος Δήμαρχός μας θα πρέπει να βάλει όλους τους δημότες σε μία αγκαλιά, να σκύψει, να ακούσει να μιλήσει να συνδιαλέγει μαζί τους και να τους δώσει παροχές. Οι 16 απλές θέσεις μας, 16 συμβατές στη καθημερινότητα μας προτάσεις ακούστε τες και μετά αποφασίστε.

1) ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Θα πραγματοποιήσουμε την πεζοδρόμηση του στενού ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, της οδού Κύπρου από διασταύρωση Μ. Αλεξάνδρου έως Παναγούλη, της οδού Βενιζέλου από Ολύμπου έως και περιοχή Τσούγγαρη το ύψος της γέφυρας Πηνειού και της οδού Φιλελλήνων.

2) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Την καθιέρωση δημοτικής μεταφοράς με λειτουργία μη υπαρχουσών γραμμών που θα ξεκινούν από τον πρώην Δήμο Κοιλάδος – μέσω της οδού Καρδίτσης, την κεντρική πλατεία, το Αλκαζάρ, την οδό Ιωαννίνων, την Τερψιθέα με 1 € τιμή εισητηρίου αντίτιμο εισιτηρίου.

3) ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ

Δημιουργία ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ από τις συνοικίες στο κέντρο (πεζο-ποδηλατοδρόμων) που θα διασχίζουν όλη την πόλη με σταθμούς και δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτου.

4) ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ

Θ’ αυξήσουμε τον ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ κατά 0,4 με τη μορφή συντελεστή όγκου σ’ όλα τα οικόπεδα των συνοικιών της πόλης.

5) ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ

Θα επιβάλλουμε την αλλαγή σε «Δήμο Λάρισας» λόγω της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης και των ουσιαστικών συνενώσεων των εκτάσεων των περιαστικών κέντρων στη Λάρισα.

6) ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Θα δημιουργήσουμε μελέτες για το μεγάλο έργο και της τεχνικής υπηρεσίας της επαναλειτουργίας πολιτικού Αεροδρομίου στην πόλη μας με προορισμούς τα ελληνικά νησιά και επιλεγμένους ευρωπαϊκούς προορισμούς που υπάρχει έντονο ομοιογενές ελληνικό στοιχείο (Μόσχα, Λονδίνο, Μόναχο, Παρίσι, Ρώμη).

7) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Για την οικονομία θα θεσμοθετήσουμε τον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ σύμβουλο του ΔΗΜΟΤΗ που θα τον βοηθάει σε κάθε πληροφορία για το νομικό και οικονομικό καθεστώς που διέπει τις Τράπεζες, τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους καταναλωτές της πόλης μας.

8) ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Θα δημιουργήσουμε μεγάλο πράσινο πάρκο που θα περιλαμβάνει το Άλσος Αλκαζάρ, την κοίτη Πηνειού ποταμού(ΕΣΠΑ) από τη ΔΕΥΑΛ έως τη γέφυρα Αχελωείδων Νυμφών, την γέφυρα Ναϊάδων, την περιοχή παλαιών σφαγείων, έναν πράσινο πεζόδρομο και τις εκτάσεις της 1ης στρατιάς που παραχωρούνται στον δήμο από τον στρατό που τις είχε καταλάβει πριν 60 χρόνια.

9) ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΠΑΓΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ

Θα καταργήσουμε το πάγιο στην ΔΕΥΑΛ της πιο κερδοφόρας επιχείρησης στη Λάρισα για τους Δημότες Λαρισαίους πολίτες.

10) ΜΕΙΩΣΗ ΔΟΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

Θα μειώσουμε τα δημοτικά τέλη κατά ποσοστό 20% μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

11) ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ

Θα εφαρμόσουμε νέο πρόγραμμα συνεργασίας του Δήμου Λαρισαίων με ιδιωτικές επιχειρήσεις για την πρόσληψη υπαλλήλων μόνο από Λαρισαίους δημότες, σε καινούργιες μικτές δημοτικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες που θα δημιουργήσουμε δήμου – με στόχο την αύξηση του προσωπικού μας κατά 50%.

12) ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Θα βοηθήσουμε την λειτουργία όλων των ιστορικών μνημείων της πόλης μας και ένταξη τους στη ζωή μας με προσβασιμότητα για πολλές κατηγορίες επισκεπτών (παιδιά, μαθητές, άτομα με κινητικά προβλήματα), Α΄ Αρχαίο Θέατρο, B΄ Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο, Μπεζεστένι, Βυζαντινός Ναός αγίου Αχίλλειου, Οθωμανικά Λουτρά Βενιζέλου, πεζογέφυρα Πηνειού, Μύλος του Παπά.

13) ΒΡΑΒΕΙΟ “ΒΑΣΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΗΣ”

Θα καθιερώσουμε το βραβείο «ΒΑΣΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ» σε ένδειξη μνήμης και τιμής στον ΛΑΡΙΣΑΙΟ λάτρη της Εθνοτοπικής Ιστορίας που ανακάλυψε πολύτιμα στοιχεία και γεγονότα της πόλης σ’ όλους τους τομείς. Το βραβείο θα αποδίδεται για κάθε ερευνητή που συνεχίζει την πορεία του ΒΑΣΟ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ και ανακαλύπτει άγνωστα στοιχεία ή δημιουργεί τέχνη που θα ταυτοποιεί την πόλη μας.

14) ΕΝΙΑΙΑ ΛΑΡΙΣΑ

Θα αλλάξουμε το καθεστώς των έξι καντονιών της Λάρισας, που δεν ήταν αρμόζουν στην ενότητά της και θα ενοποιήσουμε όλη την γεωγραφική ενότητα του Δήμου μας σε αστική ημιαστική ενιαία περιοχή.

15) ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΙ

Θα δημιουργήσουμε 4 ΕΠΟΧΙΑΚΑ εκθεσιακούς περιόδους με ΕΠΟΧΙΑΚΟΥΣ ψυχαγωγικούς και εμπορικούς χώρους για ΜΙΚΡΟΥΣ και ΜΕΓΑΛΟΥΣ ως εξής:

1. ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

διάρκεια 8 ημερών

2. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

διάρκεια 32 ημερών

3.ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

διάρκεια 12 ημερών

4.ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

διάρκεια 24 ημερών

16) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΤΑΤΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Θα ιδρυθεί η πρώτη ανώτερη δημοτική σχολή για την εκπαίδευση και στήριξη των Λαρισαίων επιχειρηματιών και την τραπεζική διοίκηση, με μαθήματα που θα περιλαμβάνουν την σύγχρονη και αποτελεσματική διδασκαλία της επιχειρηματικό-τητας και τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος στην πόλη μας.

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ θα ανήκει στο ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ και θα υπάρχουν ειδικά εκπτωτικά προνόμια για τους ΟΛΟΥΣ τους Λαρισαίους δημότες (ΕΜΠΟΡΟΥΣ και ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ). Εγώ προσωπικά αλλά και οι μη πολιτικάντηδες συνεργάτες μου θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε μια ποιοτική ζωή σε όλους τους Λαρισαίους πολίτες, σε όλους μας! Πρώτο όμως μέλημα μας θα είναι η υγεία. Σε κάθε συνοικία θα πρέπει να υπάρχει Ιατρείο με γιατρό που θα μπορεί να χορηγεί φάρμακα αλλά και να περιθάλπει τους εν συνοικία συμπολίτες μας, ώστε να μην χρειάζεται αυτοί να καταφεύγουν χωρίς λόγο στα Νοσοκομεία και τα Ιδιωτικά Ιατρεία, τα οποία και τους ταλαιπωρούν αλλά και τους εξαντλούν οικονομικά. Δεύτερο μέλημά μας είναι ο εξορθολογισμός των Παιδικών Σταθμών, ώστε όλοι οι Λαρισαίοι που το επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε αυτούς με αντίτιμο που θα πρέπει να είναι εναρμονισμένο με την πτώση της οικονομικής δύναμης των οικογενειών και το εκκαθαριστικό τους σημείωμα, έτσι ώστε και οι άνεργοι συμπολίτες μας να μπορούν να έχουν το δικαίωμα να εγγράψουν τα παιδιά τους στους Παιδικούς Σταθμούς ακόμη και ΔΩΡΕΑΝ. Σημαντικοί στόχοι μας για τις πρώτες μέρες της θητείας μας στο Δήμο Λαρισαίων είναι:

  • η δημιουργία Οικονομικού Τιμολογίου στη ΔΕΥΑΛ με οικονομικά κριτήρια για κάθε Λαρισαίο πολίτη που το έχει ανάγκη

  • η δημιουργία Κοινωνικού Εισιτηρίου στο Αστικό ΚΤΕΛ για συνταξιούχους, φοιτητές και ευπαθείς ομάδες, πριμοδοτώντας το εισιτήριο από Ανταποδοτικά Τέλη και προμήθειες από Εργολαβίες Δημοτικών Έργων.

  • το άνοιγμα όλων των Εργατικών Κατοικιών οι οποίες παραμένουν κλειστές για τους άπορους- άστεγους συμπολίτες μας. Είναι γεγονός πως πάνω από 150 κατοικίες παραμένουν κλειστές και θα μπορούσαν να διατεθούν στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

  • και φυσικά τη δημιουργία Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας για όλους τους Λαρισαίους πολίτες, με προτεραιότητα στους αμιγώς Δημότες Λάρισας, τους νέους, αλλά και τους μακροχρόνια ανέργους, σε συνεννόηση με τους φορείς της πόλης, διότι η εργασία είναι Δικαίωμα και όχι Προνόμιο!

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα των Δανειοληπτών που είναι και το αντικείμενο της κοινωνικής εργασίας μου. Γνωρίζουμε όλοι πως η αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας θίγεται καθημερινά από τις προσβολές που δέχονται μέσω των Εισπρακτικών Εταιρειών . Επίσης η εκμετάλλευσή τους από τις Τράπεζες είναι τερατώδης λόγω των παράνομων υπέρογκων τόκων που χρεώνονται σε όλους τους συμπολίτες μας. Δικός μας στόχος είναι η ενημέρωση, η καθοδήγηση αλλά και η ηθική υποστήριξη σε όποιον μας έχει ανάγκη. Η ψήφος στην Ταυτότητα Πόλης είναι ψήφος για να ξαναβρούμε την αξιοπρέπεια μας και την ανθρώπινη υπόστασή μας, που δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια ήτανε δευτερεύον μέλημα των Δημοτικών Αρχών. Είναι ψήφος θετικής ευθύνης μας. Είναι ψήφος Λαρισαίων».

Προηγούμενο άρθρο Συμφωνία Πειραιώς για Συμβολαιακή Γεωργία καλλιέργειας αραβόσιτου με τον Α.Σ. Καλαμπάκας – Μετέωρα
Επόμενο άρθρο Σε φάση υλοποίησης η κατασκευή του νηπιαγωγείου Τερψιθέας