Συνάντηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικτύου E.C.T.N. κ. Κώστα Χαλέβα με τη Ρένα Καραλαριώτου


Συνάντηση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε μεταξύ του προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικτύου E.C.T.N. κ. Κώστα Χαλέβα και της υποψήφιας Δημάρχου Ρένας Καραλαριώτου , όπου ενημερώθηκε η υποψήφια Δήμαρχος για την ανάληψη της προεδρίας του δικτύου εκ μέρους της Ελλάδος και τις δυνατότητες αξιοποίησης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Σύμφωνα με την πρόσφατη σύνοδο κορυφής, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο ανακοίνωσε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων με τα 20 δισεκατομμύρια που πρόκειται να δοθούν ως επιχορήγηση προς την Ελλάδα για την ενίσχυση της οικονομίας.

Μεταξύ των προτάσεων συνεργασίας σε επίπεδο πολιτιστικού τουρισμού με την υποψήφια Δήμαρχο και μετά από συνάντηση που είχε ο κ. Κων/ντινος Χαλέβας με την κα. Σδρόλια προϊσταμένη της 7ης Εφορίας Βυζαντινών αρχαιοτήτων, συζητήθηκε η ανάδειξη Βυζαντινών Αρχαιοτήτων των παραλίων της Θεσσαλίας, προκειμένου να αποκτήσουν την επισκεψιμότητα και να προωθηθεί ο πολιτιστικός τουρισμός. Ακόμη, με την ανάδειξη των Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας με σκοπό τον καθαρισμό των μνημείων και θα δοθούν δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού κρουαζιέρας, παράλληλα με τον καταδυτικό τουρισμό.

 

Προηγούμενο άρθρο H Λαϊκή Συσπείρωση για τις θέσεις της για την αντισεισμική προστασία
Επόμενο άρθρο Συνελήφθησαν 2 Λαρισαίοι να διακινούν ναρκωτικά χάπια