Η Ρόδη Κράτσα στο Συνέδριο του Παρατηρητηρίου της Κοινωνίας των Πολιτών Λάρισας


Παρούσα θα είναι η Ελληνίδα Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής κ. Ρόδη Κράτσα στο μεγάλο 6ο πολυθεματικό Συνέδριο των Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλίας που διοργανώνει το Παρατηρητήριο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών Θεσσαλίας , σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας ,την Π.Ε. Λάρισας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ,το Σάββατο , 15 Μαρτίου 2014 (ώρες 10.00 π.μ. -15.00 μ.μ.) στο Ξενοδοχείο IMPERIAL ΛΑΡΙΣΑΣ με τίτλο :

ΘΕΣΣΑΛΙΑ -ΕΥΡΩΠΗ 2014-2024 :

Τοπική Αυτοδιοίκηση ,Κοινωνική Οικονομία και Ανάπτυξη-Δομές στήριξης Κοινωνικής Οικονομίας

στην Περιφέρεια-Ο ρόλος της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Αναπτυξιακή Δυναμική της Θεσσαλίας”.

 

Με την παρουσία της η Αντιπρόεδρος του Ευρ.Κοινοβουλίου κ. Ρόδη Κράτσα ,η οποία από τους διοργανωτές κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική , αναδεικνύει ,ως εκπρόσωπος της σύγχρονης Ευρώπης σε πολύ υψηλό επίπεδο ,τη σημασία που αποδίδει η Ευρώπη στις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και τον ρόλο που αυτές μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν ,στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και μάλιστα μέσα από δυνατές συμπράξεις μπορούν να συμβάλλουν στην έξοδο της χώρας από την κρίση ,αφού υπάρχει μεγάλο έδαφος στην Ελλάδα ,για την αξιοποίηση του Κοινωνικού Κεφαλαίου .

 

Ο Πρόεδρος του Παρατηρητήριου της Θεσσαλίας,οικονομολόγος κ. Κων. Σκριάπας τονίζει ότι :”η Κοινωνία των Πολιτών δεν θα μπορούσε να παραμείνει απαθής ,στην τεράστια κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Οι Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών ,που πλέον χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλή τεχνογνωσία και υπευθυνότητα ,μέσα από συνέργειες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού, μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του 3ου Πυλώνα της Οικονομίας, της λεγόμενης Κοινωνικής Οικονομίας . Μπορούν από κοινού να οραματίζονται και να σχεδιάζουν το Μέλλον της Θεσσαλίας και της Ελλάδας του Πολιτισμού ,της Ανάπτυξης ,της Καινοτομίας και της Ευρωπαϊκής προοπτικής, με απόλυτη αξιοπρέπεια και εξωστρέφεια.

Στο, ιδιαίτερα σημαντικό, Συνέδριο ,που είναι ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ,προβλέπεται να παρακολουθήσουν πολλοί εκπρόσωποι Συλλόγων ,αυτοδιοικητικοί και πανεπιστημιακοί από όλη τη Θεσσαλία ,νέοι επιχειρηματίες ,άνεργοι ,αγρότες, νέοι επιστήμονες κ.ά. και θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο ΙΜΠΕΡΙΑΛ ,στη Λάρισα ,το Σάββατο 15/3/2014 -ώρες 10.00 πμ. έως 14.30 μ.μ .

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα παραστούν έγκριτοι και σπουδαίοι εισηγητές ,από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Πανεπιστημιακοί ,Ερευνητές,Εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών ,Αυτοδιοικητικοί κ.΄.ά.) , που θα αναλύσουν και θα αναπτύξουν θέματα που απασχολούν την Κοινωνία ,την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Ευρώπη,όπως :Σχεδιασμός του Πολιτισμού – Τουρισμού και καινοτομίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ο ρόλος της πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Αναπτυξιακή Δυναμική της Θεσσαλίας-Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κοινωνική Οικονομία και Ευρώπη-CREATIVEEUROPEHORIZON 2020-Θεσμοί και Εφαρμογές Κοινωνικής Οικονομίας-Επιχειρηματικότητα Πρωτογενούς Τομέα -Νεανική Επιχειρηματικότητα -Καλές Πρακτικές- ΚοινΣΕπ-ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ:Δυναμική επιμόρφωση αιρετών σε επιχειρησιακά εργαλεία: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ- ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ.

 

(Λεπτομέρειες: www.thessalia.paratiritiriokp.gr,EMAIL: skriapask@gmail.com .Πληροφορίες K.Σκριάπας 6974-881944 www.diktioelassonas.gr)

 

Εκ μέρους των Διοργανωτών

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ. ΣΚΡΙΑΠΑΣ ΚΩΝ. ΣΔΡΑΒΟΠΟΥΛΟΥ

Οικονομολόγος –Σύμβουλος Ανάπτυξης Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc

 

www.thessalia.paratiritiriokp.gr,

EMail: info@mkothessalias.gr, skriapask@gmail.com

 

Προηγούμενο άρθρο Στη Λάρισα ο μεγαλύτερος κυκλικός κόμβος της Ελλάδας!
Επόμενο άρθρο Απάντηση Καραλαριώτου σε Τζανακούλη