Περιοδεία Λαμπρούλη στις συνοικίες Αγ. Γεωργίου και Λαχανόκηπων


Περιοδεία πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στις συνοικίες Αγίου Γεωργίου και Λαχανόκηπων κλιμάκιο με επικεφαλής τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Η περιοδεία ξεκίνησε από τη Λαϊκή Αγορά της Πέμπτης στον Άγιο Γεώργιο όπου μοιράστηκε υλικό σχετικά με τις εκλογές και ο υποψήφιος συνομίλησε με τους πωλητές για τα προβλήματα τους αλλά και με τον κόσμο που βρισκόταν εκεί.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα που αφορά την υποχρεωτική ανανέωση και την μεταβίβαση των αδειών. Επίσης ο Γ. Λαμπρούλης αναφέρθηκε στην σταδιακή εξόντωση των παραγωγών – πωλητών καθώς με βάση το Νέο Νόμο θα επιτρέπεται μόνο σε αμιγώς πωλητές που θα προμηθεύονται τα προϊόντα από εμπόρους να πουλάνε στη λαϊκή αγορά.

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στο ΚΑΠΗ της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου όπου ο Γ. Λαμπρούλης συνομίλησε με τους θαμώνες και τους εργαζόμενους.

Τέλος επισκέφτηκαν το 10ο και 48ο Νηπιαγωγείο στη συνοικία των Λαχανόκηπων όπου είχε αποφασιστεί από το Σύλλογο Γονέων συγκέντρωση στις 12:00 μ.μ. για να διαμαρτυρηθούν για τις άσχημες συνθήκες μέσα στις οποίες αναγκάζονται να βρίσκονται τα μικρά παιδιά.

Πρόκειται για ένα χώρο όπου παλιά λειτουργούσε ως κρεοπωλείο και οι δημοτικές αρχές το μετέτρεψαν σε νηπιαγωγεία πριν 14 χρόνια ως προσωρινή λύση! Τα παιδιά που πηγαίνουν εκεί φτάνουν περίπου τα 60. Τα δύο νηπιαγωγεία λειτουργούν εκ περιτροπής πρωί και απόγεμα, δεν υπάρχουν παράθυρα με αποτέλεσμα ο χώρος να μην αερίζεται κανονικά με αποτέλεσμα τα παιδιά να αρρωσταίνουν συνεχώς, ο χώρος είναι περιορισμένος με μια μικρή αυλή, σπασμένα τζάμια κλπ.

Ο Γ. Λαμπρούλης δήλωσε ότι «δεν είναι τα μόνα νηπιαγωγεία που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα στη Λάρισα. Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής και της περιφέρειας είναι μεγάλες και ας εκφράζονται με όψιμο «ενδιαφέρον»! Παίζουν μπαλάκι με τον κόσμο και κανένας από τους δύο δεν απαντάστο γιατί εδώ και 14 χρόνια δεν έχει βρεθεί λύση; Με ποιες προδιαγραφές εγκρίθηκε τότε η μεταστέγαση του στο συγκεκριμένο χώρο;»

Στη συνέχεια πήρε μέρος στο ολιγόλεπτο συμβολικό κλείσιμο του δρόμου της Οδού Βόλου ως ένδειξη διαμαρτυρίας μαζί με τους γονείς οι οποίοι έφυγαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

Ο Γ. Λαμπρούλης μαζί με την Λίτσα Ούντρια Δημοτική Σύμβουλο με την Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσαν τους γονείς να παρευρεθούν την Δευτέρα στις 17.03.14 στις 14:00 μ.μ. όπου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο και οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣ θα απαιτήσουν να συζητηθεί στην ημερήσια διάταξη το πρόβλημα και θα πιέσουν για άμεση λύση.

 

 

Προηγούμενο άρθρο 37χρονος Λαρισαίος έκλεβε ρεύμα από τη ΔΕΗ
Επόμενο άρθρο Νέο Πρόγραμμα Αγώνων Δρόμου πόλεων από τον ΣΕΓΑΣ με τη στήριξη της WIND