Τοποθέτηση Λαμπρούλη για τη συνάντηση Καραλαριώτου – ΤΕΙ Θεσσαλίας


Οι υποψήφιοι στις επερχόμενες τοπικοδιοικητικές εκλογές, όπως και στις ευρωεκλογές, οφείλουμε να τοποθετούμαστε για τα μεγάλα, αληθινά, καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός, η νεολαία της περιοχής μας. Το ΤΕΙ Θεσσαλίας, ένα από τα μεγαλύτερα σε όλη την Ελλάδα, αντιμετωπίζει οξυμμένα προβλήματα, που θα εμποδίσουν ακόμη και τη λειτουργία σχολών του, το επόμενο διάστημα. Κουβέντα γι αυτά δεν ειπώθηκε στην συνάντηση της κ. Καραλαριώτου, επικεφαλής του συνδυασμού «Λάρισα- νέα αρχή», με τη Διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Κουβέντα στο γιατί το ΤΕΙ Θεσσαλίας, «κόσμημα της περιοχής», όπως αναφέρεται, έχει τεράστια έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, γιατί δεκάδες μαθήματα στις τρεις πόλεις δε γίνονται καν, γιατί χάνονται άπειρες διδακτικές ώρες, γιατί χάθηκαν μαθήματα στην εξεταστική; Ποιος ευθύνεται και πώς τοποθετούνται για την ακόμη μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των φτωχών οικογενειών που με θυσίες στείλανε τα παιδιά να σπουδάσουν, αφού ξοδέψανε μια περιουσία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Θα υπάρχουν οι σχολές που περάσανε εκατοντάδες σπουδαστές ή θα κλείσουν αν δεν πληρούν τα κριτήρια της «ανταγωνιστικότητας» που η ΕΕ επιβάλλει; Έτσι ώστε, στις πιο …ανταγωνιστικές, να μπορεί να έρθει να επενδύσει ο τοπικός επιχειρηματίας, με τον οποίο θα συμπράξει ο δήμος, και οι πρόθυμοι υποψήφιοι, όπως η κ. Καραλαριώτου, που φυσικά δεν είναι η μόνη πρόθυμη, αλλά όλοι οι υποψήφιοι που στηρίζονται από συγκεκριμένα κόμματα! Δεν μπήκε καν στην συζήτηση, τι θα γίνει με τη σχολή διαιτολογίας- διατροφολογίας που δε γίνονται ούτε καν τα μισά μαθήματα; τι θα γίνει με τις σχολές της ΣΕΥΠ που δεν έχει διδακτικό προσωπικό;

Πρόκειται για επικίνδυνες εξελίξεις, που επιβεβαιώνουν αυτό που λέει το ΚΚΕ εδώ και χρόνια, ότι Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, πρέπει να λειτουργούν με όρους ανταγωνιστικότητας – κερδοφορίας, όπως άλλωστε συμβαίνει στο χώρο της υγείας, πρέπει να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις. Γιατί; Επειδή αυτό επιβάλλει η ΕΕ, οι συνθήκες της, γιατί αυτή την πολιτική στήριξαν με νύχια και δόντια, οι κυβερνήσεις αλλά και τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ ως τέτοια που είναι, δηλαδή συμμαχία κρατών για την προστασία των μονοπωλίων της! Το «φιλέτο» του ΤΕΙ Θεσσαλίας θα ξεψαχνιστεί από τις επιχειρήσεις που ήδη είναι μέσα στις σχολές. Κι αυτό το..ξεψάχνισμα θα γίνει με όρους αγοράς, καπιταλιστικής αγοράς που οι εκλεγμένοι της Τοπικής Διοίκησης σε κάθε βαθμίδα, θα υλοποιήσουν. Γιατί; Μα γιατί το ευαγγέλιο τους είναι η ΕΕ, και για την ΕΕ, η παιδεία όπως και η υγεία και κάθε υπηρεσία είναι εμπόρευμα. Γι αυτό και η Διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας από τώρα ψάχνει επενδυτές στην «τοπική κοινωνία», όπως ήδη έγινε για σχολές του ΤΕΙ Καρδίτσας που αντιμετωπίζουν και το πιο οξυμμένο πρόβλημα λειτουργίας μέχρι τώρα. Αλήθεια, τι έχουν να πούνε οι κύριοι Τζανακούλης, Καλογιάννης- Σούλτης, ο κ. Διαμάντος, γι αυτά τα ζητήματα, και όχι για …την πόρτα του ΤΕΙ! ; Τι έχουν να πούνε για τις ελάχιστες κάρτες σίτισης που μοιράστηκαν φέτος, για την ανυπαρξία υποδομών στέγασης, ενώ οι ελάχιστες που υπάρχουν χαρατσώνονται ήδη με 200ε; Πώς τοποθετούνται για τους εκατοντάδες σπουδαστές που με τα πόδια αναγκάζονται να πηγαίνουν στο ΤΕΙ, καθώς δεν μπορούν ούτε το εισιτήριο του λεωφορείου να πληρώσουν; Η Λαϊκή Συσπείρωση και οι υποψήφιοί της, είμαστε αποφασισμένοι να αντιπαλέψουμε αυτά, τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινής ζωής. Δώστε μας δύναμη παντού, κι ελάτε μαζί μας στον αγώνα για να πολλαπλασιάζεται αυτή η δύναμη, για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση!

Προηγούμενο άρθρο Οι αγρότες της Θεσσαλίας τίμησαν το Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Διέρρηξαν εργοστάσιο στη Λάρισα