Τακτική ΓΣ και Εκλογές για νέο ΔΣ στο Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας


Σε Τακτική Γενική Συνέλευση καλεί τους εβδομήντα (70) Συλλόγους-Μέλη του το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας ,το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 ,στο Ξενοδοχείο ΙΜΠΕΡΙΑΛ , στη Λάρισα ,προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του ,αλλά και παράλληλα η εκλογή νέου 11μελούς ΔΣ για τα επόμενα τρία χρόνια 2014-2016.

 

Όπως είναι γνωστό μετά από τις υποδειγματικές αρχαιρεσίες που έγιναν στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας ,στις 2 Φεβρουαρίου 2011 ,στη Λάρισα ,το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας εξέλεξε το πρώτο στην ιστορία ,αιρετό ,11μελές ΔΣ (πρώτος Πρόεδρος ο κ. Κων. Σκριάπας ) το οποίο τα 3 τελευταία χρόνια ,μέσα από σοβαρή εργασία και ωριμότητα καταξίωσε στη συνείδηση των Θεσσαλών ,τον θετικότατο ρόλο που μπορούν να παίξουν οι Εθελοντικές Οργανώσεις ,ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας είναι ιδρυτικό Μέλος του Παρατηρητήριου των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών Θεσσαλίας ,αλλά και του Πανελλήνιου Παρατηρητήριου ,δηλ. θεσμικών οργάνων που αλλάζουν τον χάρτη του Εθελοντισμού στην Ελλάδα.

 

Η Γενική Συνέλευση (ώρες 15.00 -17.00 μ.μ. ) πραγματοποιείται τη ίδια μέρα με το 6ο Συνέδριο του Δικτύου (ώρες 10.00 π.μ. -14.30 μ.μ) το Σάββατο 15/3/2014 στη Λάρισα ,που φέτος έχει θέμα “Τοπική Αυτοδιοίκηση,Κοινωνική Οικονομία και Ανάπτυξη -Ο ρόλος του Πολιτισμού στην Αναπτυξιακή Δυναμική της Θεσσαλίας ” ,στο οποίο θα λειτουργήσουν πέντε (5) σπουδαίες Στρογγυλές Τράπεζες , με προσκεκλημένους εξαιρετικούς επιστήμονες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό ,όπου θα εξετασθούν σε βάθος οι τρόποι συνεργασίας της Κοινωνίας των Πολιτών με την Τ.Α. για την αντιμετώπιση της κρίσης .(Λεπτομέρειες και για τη ΓΣ και για το Συνέδριο στις ιστοσελίδες www.mkothessalias.gr, www.thessalia.paratiritiriokp.gr) .

 

Πρόκειται για την μεγαλύτερη κατάκτηση ,μέχρι σήμερα των Συλλόγων,Οργανώσεων ,Σωματείων,ΑΜΚΕ κ.ά., που ασχολούνται με τον πολιτισμό, το περιβάλλον ,την κοινωνική Αλληλεγγύη και Κοινωνική Οικονομία και απέκτησαν ,επιτέλους, μια ενιαία φωνή και δυναμική ,έτσι ώστε όταν χρειάζεται να λειτουργούν και συντεταγμένα και συντονισμένα ,διεκδικώντας για την Κοινωνία των Ενεργών Πολιτών την πρόοδο ,που δικαιούται η Θεσσαλία σε κάθε επίπεδο.

 

Ο Πρόεδρος του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας ,οικονομολόγος κ. Κων. Σκριάπας ,δηλώνει με έμφαση ότι ” η αυτόνομη λειτουργία του κάθε Συλλόγου ,δεν επηρεάζεται ούτε στο ελάχιστο ,απεναντίας ενισχύεται ,γιατί θα ανήκει ,πλέον , σε μια μεγάλη οικογένεια Συλλόγων και Φορέων ,που ασχολούνται με τα ίδια αντικείμενα , ανταλλάσουν απόψεις και καλές πρακτικές και συμμετέχουν , αν το επιθυμούν ,σε μεγάλες δράσεις ,όπου πολλοί φορείς μαζί, πραγματοποιούν σε επίπεδο Δήμου ,Νομού ή Περιφέρειας και αφορούν τον Πολιτισμό,το Περιβάλλον ,την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Κοιν. Οικονομία .Τα οφέλη που θα έχει ο κάθε Σύλλογος είναι πάρα πολύ σημαντικά ,δεδομένου ότι το Δίκτυο αυτό δημιουργήθηκε για να μεταφέρει γνώση ,καλές πρακτικές και πληροφόρηση ,που ένας μεμονωμένος Σύλλογος ,δύσκολα μπορεί να έχει (Ευρωπαϊκά Προγράμματα, ,διακρατικές συνεργασίες ,σεμινάρια ,ημερίδες ,καλές πρακτικές ,συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις σε επίπεδο Θεσσαλίας ,Ελλάδας και Ευρώπης ,Ομάδες εργασίας ,συντονισμένες παρεμβάσεις σε θέματα Πολιτισμού ,Περιβάλλοντος, συνεργασία με τα Πανεπιστήμια, με άλλους Πολιτισμούς ,Χώρες και τόσα άλλα.Το Δίκτυο διεκδικεί διαφάνεια ,αξιοκρατία ,δικαιοσύνη ,ορθή διαχείριση των εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων και πρόσβαση όλων των φορέων στην Πληροφορία ,την οποία κάποιοι την αποστερούν .”

Σημασία της Εγγραφής μας ως Μελών

Eίναι ευκαιρία για την κάθε Εθελοντική Οργάνωση από όλη τη Θεσσαλία, να συμμετέχει στο «Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλίας» ,ως τακτικό Μέλος και στη συνέχεια να συμμετέχει στην εκλογή του νέου 11μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου, το οποίο, σημειωτέο, θα εκλεγεί ,μόνο μέσα από τα Μέλη του Δικτύου που είναι εγγεγραμμένα, ή θα εγγραφούν μέχρι και την ημέρα των εκλογών στις 15/3/2014.

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
1. Διοικητικός -Οικονομικός Απολογισμός απερχόμενου ΔΣ

2. Εκλογή Προεδρείου ΓΣ

3. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

4. Υποβολή υποψηφιοτήτων

5. Αρχαιρεσίες και Εκλογή νέου ΔΣ για τα επόμενα τρία χρόνια 2014-2016

6. Προτάσεις -Χάραξη Πολιτικής

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση. (Τηλέφωνα : Κ. Σκριάπας 6974-881944 , fax :24210-71200, Κων/να Σδραβοπούλου 6973-018886 www.mkothessalias.gr,EMail: info@mkothessalias.gr.

 

 

Με Εκτίμηση

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΩΝ. ΣΚΡΙΑΠΑΣ ΚΩΝ. ΣΔΡΑΒΟΠΟΥΛΟΥ

Οικονομολόγος –Σύμβουλος Ανάπτυξης Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc

—————————————————————————————————————-

www.mkothessalias.gr, E-Mail: info@mkothessalias.gr

Προηγούμενο άρθρο Συλλήψεις Λαρισαίων φυγόποινων
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “International Fair Of Tourism” στο Βελιγράδι