Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Χοροεσπερίδα των φίλων του Μάρκου Βαμβακάρη στη Λάρισα


Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε την ετήσια χοροεσπερίδα και κοπή βασιλόπιτας του ο πολιτιστικός-φιλανθρωπικός σύλλογος «Η παρέα του Μάρκου Βαμβακάρη»στο κέντρο διασκέδασης «Κιβωτός» στη πόλη της Λάρισας. Τους παρευρισκόμενους στην έναρξη  της εκδήλωσης καλωσόρισε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Απόστολος Νανούλης ο οποίος αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις και τις δράσεις  του συλλόγου.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικώς με λαϊκορεμπέτικο και δημοτικό μουσικό πρόγραμμα από την γνωστή «θεσσαλική ορχήστρα» που απαρτίζουνε οι εξής  καλλιτέχνες : Βασίλης Μπαλλής Μπουζούκι – τραγούδι, Αθανάσιος Χαρίτος- τραγούδι, Κώστας Δαγκλής κιθάρα – τραγούδι , Δέσποινα Διβράμη τραγούδι, Μπάμπης Χαρίτος ακορντεόν, Κωνσταντίνα Ράπτη – τραγούδι, Νίκος Χασιώτης – κρουστά, Βαγγέλης Χαρίτος κλαρίνο και με φιλικές συμμετοχές των Θωμά Αστερίου-Μπαγιαντέρα μπαγλαμαδάκι- τραγούδι, Σάκη Πνευματικό μπουζούκι, Κώστα Νικολάου μπαγλαμά-τραγούδι και Γιάννη Πατσιώλη μπουζούκι -τραγούδι. Για την ζωή και το μουσικό έργο του Μάρκου Βαμβακάρη μίλησε η εκπαιδευτικός-μουσικός Κατερίνα Σκόδρα. Η όλη εκδήλωση μαγνητοσκοπήθηκε από το θεσσαλικό τηλεοπτικό κανάλι ΤRT.
Ακουστήκανε παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια και βέβαια πολλές από τις μεγάλες και αξέχαστες   επιτυχίες του  Μάρκου Βαμβακάρη. Βραβεύτηκαν από τον σύλλογο με τιμητική πλακέτα-έπαινο ο Θωμάς Αστερίου-Μπαγιαντέρας για το ήθος του και την πολύχρονη προσφορά του στο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι ως τραγουδιστής, στιχουργός-συνθέτης, ερευνητής και διοργανωτής μουσικών εκδηλώσεων με αξιόλογη εθελοντική-κοινωνική δράση. Επίσης βραβεύτηκαν όλο το διοικητικό συμβούλιο στο πρόσωπο του αντιπροέδρου του συλλόγου κ. Δημητρίου Μακρή, η κυρία Βίκη Τσεκούρα και η κυρία Θεοδώρα Μακρή για την εθελοντική τους δράση και προσφορά. Πάγια τακτική του συλλόγου είναι τα έσοδα των διαφόρων εκδηλώσεων να προσφέρονται για την βοήθεια του έργου φιλανθρωπικών και κοινωνικών οργανισμών της Λάρισας (Πανθεσσαλική ένωση ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας, Σύλλογος κεντρικής Ελλάδας γονέων & φίλων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις «Ιασώ», Κρίκκειο ορφανοτροφείο Θηλέων, Σύλλογος Λάρισας ατόμων με ειδικές ανάγκες ) Τα φετινά έσοδα θα δοθούνε ως μνημόσυνο για τα 42 χρόνια από τον θάνατο του Μάρκου σε γεύμα στο δημοτικό γηροκομείο Λάρισας και στην ανέγερση του ιερού ναού της Αγίας Αικατερίνης πίσω από το στάδιο του Αλκαζάρ. Το Δ.Σ. του  συλλόγου ευχαριστεί όλους τους χορηγούς και φίλους του συλλόγου
«Η παρέα του Μάρκου Βαμβακάρη» που βοηθάνε το φιλανθρωπικό έργο και τις δραστηριότητες του συλλόγου.

Προηγούμενο άρθρο Αφιέρωμα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δ. Ελασσόνας στον συνθέτη Γ. Κατσαρό
Επόμενο άρθρο Άνω κάτω η ΝΔ στη Λάρισα