Ξανά υποψήφιος ο Κώστας Τζανακούλης


Aνοιχτή πρόσκληση στα εναπομείναντα μέλη της δημοτικής του ομάδας να ηγηθούν του ψηφοδελτίου του για τον Δήμο Λαρισαίων έκανε βράδυ της Δευτέρας ο Κώστας Τζανακούλης, αλλά εισέπραξε μόνον αρνήσεις.

Την ίδια στάση κράτησε προ ημερών και ο βουλευτής και δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κέλας, αρνούμενος να παραλάβει την καυτή πατάτα της παράταξης του δημάρχου.

Ο Τζανακούλης, μη έχοντας άλλη επιλογή, δήλωσε χθες βράδυ, ότι θα είναι ο ίδιος ξανά επικεφαλής στις εκλογές του Μαΐου, αφήνοντας στην ατμόσφαιρα αναπάντητο το ερώτημα «για ποιον λόγο ένας δήμαρχος δεν μπορεί να αποχωριστεί την καρέκλα και επιθυμεί να εκλεγεί για 5η συνεχόμενη φορά»…

Μιλώντας στα μέλη της παράταξής του παραδέχτηκε ότι στον σχεδιασμό του ήταν να κατέλθει υποψήφιος ευρωβουλευτής, όμως το σενάριο δεν του βγήκε καθώς δεν θεσμοθετήθηκαν οι τέσσερις εκλογικές Περιφέρειες.

Την φορά αυτή ο νυν δήμαρχος Λάρισας εισέρχεται αποδεκατισμένος στην εκλογική μάχη. Οι 8-10 βασικοί του σύμβουλοι, που του έφερναν την κρίσιμη μάζα των ψήφων, έχουν για διαφόρους λόγους αποχωρήσει, ενώ ο χώρος της κεντροδεξιάς είναι τριχοτομημένος. Στο παιχνίδι της διεκδίκησης του Δήμου έχουν μπει δυναμικά τόσο η Αντιπεριφερειάρχης Ρένα Καραλαριώτου, όσο και ο απερχόμενος πρόεδρος του ΤΕΕ Ντίνος Διαμάντος οι οποίοι στις δημοσκοπήσεις έχουν ήδη υποσκελίσει τον Τζανακούλη. Το ανομολόγητο πρόβλημα είναι όμως άλλο: Ο δήμαρχος Λάρισας έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την Δικαιοσύνη καθώς, εις βάρος της δημοτικής αρχής, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την Εισαγγελία Λάρισας. Ο αρμόδιος εισαγγελέας αναμένει επί έναν χρόνο (από τον Μάρτιο του 2013) την έλευση των ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών ώστε να έχει στα χέρια του το σχετικό πόρισμα. Περιέργως όμως εκείνοι δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα. Επικαλούνται φόρτο εργασίας…

thessalianews.gr

Προηγούμενο άρθρο Η πίτα του Χιονοδρομικού-Ορειβατικού Συλλόγου Σπαρμού
Επόμενο άρθρο Παράταση αιτήσεων για την παραγωγή και προώθηση γεωργικών προϊόντων στους Δ. Φαρσάλων και Τεμπών