Με επιτυχία και η δεύτερη ημερίδα της «ΠαραγωΓΗΣ» στα Τέμπη


Η δεύτερη ενημερωτική Ημερίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΠαραγωΓΗ», με θέμα: Τοπικές δράσεις για την παραγωγή και προώθηση γεωργικών προϊόντων στους Δήμους Φαρσάλων και Τεμπών, υλοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014, με επιτυχία, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τεμπών στο Μακρυχώρι, με την συμμετοχή πολιτών, ωφελούμενων, εκπροσώπων του Δήμου Τεμπών αλλά και των εταίρων της Α.Σ. «ΠαραγωΓΗ».

Ο αντιδήμαρχος Τεμπών κος Καρατέγος Μιχάλης, καλωσόρισε του παρευρισκομένους και μεταξύ άλλων κάλεσε τους κατοίκους του Δήμου του να συμμετέχουν ενεργά δίνοντας σημασία στα προσδοκώμενα οφέλη του προγράμματος.

Έδωσε το λόγο, στον κ. Κωνσταντίνο Μπλιάτσιο, εκπρόσωπο της ΑΣ ΠαραγωΓΗ. Ο κος Μπλιάτσιος, επισήμανε πως το έργο αποτελεί μία ολοκληρωμένη παρέμβαση περικλείοντας μία σειρά δέσμης ενεργειών για την ενεργοποίηση και ανάπτυξη των ωφελούμενων και της τοπικής αγοράς των Δήμων Τεμπών και Φαρσάλων.

Στην συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε ο κος Γρήγορης Παπαχαραλάμπους, εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Λάρισας, τονίζοντας τη φυσιογνωμία του προγράμματος και τα μακροπρόθεσμα οφέλη για τους συμμετέχοντες.

Την περιγραφή του έργου, τους στόχους, τους σκοπούς αλλά και τις προϋποθέσεις συμμετοχής ανέλυσε η κα Στέλλα Κακαργιά, εκπρόσωπος της FortiusAE, με στόχο την πλήρη κατανόηση της πράξης στους δυνητικά ωφελούμενους.

Τον τρόπο λειτουργίας, τα θετικά στοιχεία, τις προοπτικές αλλά και τις προϋποθέσεις σύστασης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, περιέγραψε η κα Ειρήνη Ρούπα, Υπεύθυνη Οικονομικού Αντικειμένου της ΑΣ ΠαραγωΓΗ.

Στο τέλος των παρουσιάσεων υπήρξαν τοποθετήσεις από τους παρευρισκομένους.

Το έργο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας, Περιφέρεια Θεσσαλίας, και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), μέσα από τις δράσεις του Άξονα Προτεραιότητας 7 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 8 περιφέρειες σύγκλισης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».

Περισσότερες πληροφορίες για τον Δήμο Τεμπών στα ΚΕΚ Μακρυχωρίου (2495023911), Γόννων (2495031332, Πυργετού (2495042905), Συκουρίου (2495052900) και www.topsa-asparagogh.gr/ www.dimostempon.gr

Προηγούμενο άρθρο Τσαυτάρης: Θα επεκτείνουμε τις δραστηριότητες στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή
Επόμενο άρθρο Τα αποτελέσματα των εκλογών της «Νέας Λάρισας»