«Γίνε & ΕΣΥ Εθελοντής στο Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης»


Το Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στο οποίο εντάσσονται οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στοχεύει στη καταπολέμηση της φτώχειας σε πανελλαδικό επίπεδο. Η συνεισφορά των εθελοντών στο Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασηςείναιζωτικής σημασίας καθώς το όλο εγχείρημα στηρίζεται στην προσφορά εθελοντικής εργασίας και αγαθών. Οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας που λειτουργούν στα πλαίσια του Εθνικού Δικτύου και στις οποίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους είναι οι εξής: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Γραφείο  Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου, Συσσίτιο, Υπνωτήριο, Δημοτικός Λαχανόκηπος, Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής  Αστέγων.

Οι εθελοντές μπορούν να εκφράσουν την επιθυμία τους για συμμετοχή στο εγχείρημα μέσω της ειδικά διαμορφωμένης φόρμας που φιλοξενείται στον ιστότοπο www.koinoniasos.gr επιλέγοντας την περιοχή και την Κοινωνική Δομή που θέλουν να προσφέρουν. Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι των Κοινωνικών Δομών έρχονται σε επαφή μαζί τους και τους κατευθύνουν ανάλογα με τις ανάγκες τους. Επίσης μπορούν να καλέσουν στο τηλεφωνικό κέντρο του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης ,το 801 11 22 444, και οι υπάλληλοι θα τους κατευθύνουν ανάλογα με τον τόπο διαμονής τους στην κατάλληλη Κοινωνική Δομή ώστε να προσφέρουν υπηρεσίες ή υλικά αγαθά.

Η ιστοσελίδα www.koinoniasos.gr λειτουργεί και ως «Εκπαιδευτικό Κέντρο» για τους εθελοντές, προσφέροντάς τους τις απαραίτητες γνώσεις και εφόδια ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για τη συμμετοχή τους σε κάποια Κοινωνική Δομή.

Για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής απαιτείται η συντονισμένη συνεργασία όλων μας!

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.koinoniasos.gr  ή επικοινωνήστε μαζί  μας στο801 11 22 444.

Γραφείο Τύπου,

Εθνικού Μηχανισμού

Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης

 

Προηγούμενο άρθρο 80 μέλη της ομάδας facebook «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» στηρίζουν Γ. Μπαρτζώκη
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Η επιτυχία του οικονομικού προγράμματος θα επιτρέψει πιο ουσιαστική στήριξη των αγροτών