ΟΛΥΜΠΟΣ:FAETHON OLYMPUS MARATHON 2014 – Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών Τουρισμού στον Μυθικό βουνό


Στη 1 Μαρτίου 2014 αρχίζουν οι εγγραφές του εντυπωσιακού και ιδιαίτερα σκληρού Μαραθωνίου FaethonOlympusMarathon 2014 και με σκοπό να αναδειχθεί το γεγονός αυτό ,ως μείζον αθλητικό ,πολιτισμικό και τουριστικό για την περιοχή του Θεσσαλικού Ολύμπου ,αλλά και του Ολύμπου γενικότερα ,το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,υπό την Αιγίδα ,αλλά και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-ΠΕ Λάρισας και του Δήμου Ελασσόνας , με τη συνεργασία της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα και των Ορειβατικών -Χιονοδρομικών Συλλόγων της περιοχής ,τους Αθλητικούς Συλλόγους και θεσμικούς φορείς

διοργανώνει

το Σάββατο ,22 Φεβρουαρίου 2014

και ώρα 7.00 μ.μ. ,

στο Θέατρο “Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη “στην Ελασσόνα

ΗΜΕΡΙΔΑ με τίτλο:

FAETHONOLYMPUSMARATHON 2014 :Ταξίδι πάνω από τα σύννεφα-– Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών Τουρισμού στον Μυθικό βουνό

με πρωταγωνιστές τους πραγματικούς νικητές του FOM 2013 ,που δεν είναι άλλοι από τους αθλητές , εθελοντές και φορείς που συνέβαλαν με έργα και όχι με ευχολόγια, έτσι ώστε ο αγώνας αυτός να μείνει στην ιστορία . (Πληροφορίες -Εγγραφές :Για περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη Ιστοσελίδα: www.faethonolympusmarathon.gr )

Στα πλαίσια της καλύτερης διοργάνωσης του επόμενου συγκλονιστικού Μαραθώνιου στον Όλυμπο ,δηλ. του 3ου FAETHONOLYMPUSMARATHON 2014 ,που θα γίνει στις 13 Ιουλίου 2014 , το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , στηρίζει με όλο το δυναμικό του ,τόσο την προετοιμασία ,όσο και την προώθηση του γεγονότος ,ως αθλητικού ,πολιτισμικού και τουριστικού για την περιοχή του Θεσσαλικού Ολύμπου, όπως έκανε και πέρυσι και αναλαμβάνει τον τομέα της επικοινωνίας του σημαντικού για την Ελλάδα αγώνα , μέσα από τα ΜΜΕ ,τα Κοινωνικά Δίκτυα ,τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας ,αλλά και το εξωτερικό .

Το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” πιστεύει ότι ο Όλυμπος ,μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τη μεγάλη δύναμη για την ανάπτυξη του Ορειβατικού Τουρισμού στην Ελλάδα , με κέντρο τις Κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού (1250 μ. ) ,συγκεντρώνοντας αθλητές βουνού και ορειβάτες απ’ όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ακόμα ότι στο τέλος Μαρτίου διεξάγεται ένας σπουδαίος Αγώνας Ορεινής Χιονοδρομίας στο ΚΕΟΑΧ Ολύμπου ,που παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις(OLYMPUSSkiMountaineering, 30thMarch 2014). .

Στην Ημερίδα:

1. θα τιμηθούν όλοι οι Συντελεστές των δύο πρώτων αγώνων (2012 και 2013 ) που συνέβαλαν στην καθιέρωσή του ,ως ενός σημαντικού γεγονότος για την Ελλάδα (φορείς ,αθλητές ,χορηγούς κ.ά) .

2. Θα παρουσιαστούν σε Βιντεοπροβολή στιγμιότυπα από τους αγώνες και συνεντεύξεις αθλητών και παραγόντων των δύο πρώτων αγώνων.

3. Θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το τηλεοπτικό ΣΠΟΤ του 3ου FaethonOlympusMarathon 2014,που θα προβάλλεται στα ΜΜΕ εντός και εκτός Ελλάδος .

4. Θα γίνουν σχετικές εισηγήσεις από τη Διοργανωτική Επιτροπή του Αγώνα

5. Παρουσίαση Προγράμματος Αγώνων Ορεινής Χιονοδρομίας 2014 OLYMPUSSkiMountaineering, 30thMarch 2014

6. Θα γίνουν τοποθετήσεις Φορέων και θεσμικών Οργάνων (Δήμου ,Περιφέρειας κ.ά) για τη δυνατότητα ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Όλυμπο

7. Θα γίνουν εισηγήσεις από ειδικούς επιστήμονες που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό, μεταφέροντας διεθνείς εμπειρίες .

8. Παρουσίαση από το ΚΠΕ Κισσάβου -Ελασσόνας σχετικού αφιερώματος για τον Όλυμπο .

9. Τοποθετήσεις εκπροσώπων Πολιτείας ,Πανεπιστήμιου ,Kοινωνίας Πολιτών και Φορέων

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι ,σπουδαίοι Φορείς συνεργάστηκαν, με την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας -Π.Ε. Λάρισας ,του Δήμου Ελασσόνας ,του Επιμελητηρίου και ιδιωτών χορηγών , για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού γεγονότος και δεν είναι άλλοι από την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα ,τον ΧΟΣ Ελασσόνας, τους Συλλόγους ΧΟΣ Καλυβιών, ΧΟΣ Ολυμπιάδας, ΧΟΣ Σπαρμού, τον Ποδηλατικό Αθλητικό Όμιλο Επαρχίας Ελασσόνας “Όλυμπος”, τους Έλληνες Διασώστες

ResqueGR, καθώς , το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (που υλοποίησε πρωτοποριακά Ερευνητικά Προγράμματα Βιοχημείας για υπερ-αθλητές,με πολυπληθή ερευνητική ομάδα και με υπεύθυνο τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημ. Κουρέτα ) ,τις Υπηρεσίες του Δήμου Ελασσόνας ,το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως επίσης και όλους τους εθελοντές που ,με κάθε τρόπο ,υποστήριξαν το μεγάλο αυτό γεγονός για την περιοχή, που δίκαια θεωρείται ,ίσως ,ο πιο σκληρός μαραθώνιος βουνού στην Ελλάδα(SkyRunning).

 

Υπεύθυνος για ενημέρωση :Κ. Φουρκιώτης Αντιπρόεδρος Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” –Mobile: 6944-641873 EMail: kfourkiotis@gmail.com

 

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Ο πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Σκριάπας Κων/νος

Κων. Κυριλλίδης

Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης

Δημοσιογράφος

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση της «Ταυτότητας Δικηγόρων» Πρωτοδικείου Λάρισας
Επόμενο άρθρο Αποκατάσταση κυκλοφορίας στον κόμβο της Νίκαιας