Αναφορά Κέλλα για παράταση στις δηλώσεις των μισθωτηρίων αγροτικής γης


Με αναφορά του στον Υπουργό Οικονομικών και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κκ Γιάννη Στουρνάρα και Αθανάσιο Τσαυτάρη αντίστοιχα, παρενέβη ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, στο αίτημα για παράταση στην προθεσμία ηλεκτρονικής δήλωσης των μισθωτηρίων αγροτικής γης στο TAXISNET, έπειτα από την επιστολή που έλαβε για το συγκεκριμένο θέμα, από τον Δήμαρχο Κιλελέρ κ. Ρίζο Κομήτσα.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των μισθωτηρίων συμβολαίων αγροτικής γης που είναι η 28η Φεβρουαρίου, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο αφού ο χρόνος που απομένει δεν επαρκεί για να προλάβουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να ολοκληρώσουν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την σωστή υποβολή των στοιχείων.

Επίσης ένα επιπλέον πρόβλημα που υπάρχει είναι αυτό της έλλειψης προσωπικού στις Οικονομικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών – Αγροτικών Δήμων της χώρας, με αποτέλεσμα ελάχιστοι υπάλληλοι να πρέπει να προλάβουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να εξυπηρετήσουν χιλιάδες υποθέσεις.

Επιπλέον επισημαίνεται πως το μέτρο της ηλεκτρονικής υποβολής των μισθωτηρίων εφαρμόστηκε για πρώτη φορά φέτος και χωρίς να υπάρχει μια στοιχειώδης ενημέρωση των ιδιοκτητών και των καλλιεργητών αγρών, κάτι που ενισχύει τη πρόταση τους για να δοθεί μια εύλογη παράταση της σχετικής προθεσμίας.

Τέλος με την παρούσα επιστολή και ο ίδιος ο βουλευτής ζητά να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα εξαιτίας της αλλαγής στη διαδικασία υποβολής των μισθωτηρίων συμβολαίων αγροτικής γης για τους αγρότες, στις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ που θα κάνουν.

 

Προηγούμενο άρθρο 6η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας από 24-27 Φεβρουαρίου
Επόμενο άρθρο Αποχωρούν από το μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες - Νέο ραντεβού στις 9 Μάρτη στο Κιλελέρ