Ο Μ. Χαρακόπουλος για ευρωεκλογές, μεταρρυθμίσεις και αντιμνημονιακές μάσκες


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν η ΝΟΔΕ Γρεβενών το Σάββατο 15/02/2014 και η ΝΟΔΕ Λάρισας την Κυριακή 16/02/2014. Απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους, μίλησε για τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση Σαμαρά για να ανατραπούν οι αμαρτίες του παρελθόντος και να προχωρήσει η χώρα στο μέλλον.

Ο κ. Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας την εκδήλωσης της ΝΟΔΕ Λάρισας με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννη Μιχελάκη, αναφέρθηκε στην αλλαγή της διαδικασίας εκλογής των ευρωβουλευτών και στη σημασία των ευρωεκλογών σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

Δικλείδες ασφαλείας στη διαδικασία εκλογής των ευρωβουλευτών

«Η χώρα για να προχωρήσει στο μέλλον χρειάζεται τη δυναμική που θα της προσδώσουν τομές και μεταρρυθμίσεις. Και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Δείγμα αυτής της νέας αντίληψης θεωρώ και την καθιέρωση της σταυροδοσίας για τους υποψηφίους ευρωβουλευτές. Η δυνατότητα επιλογής από τους πολίτες των ανθρώπων που επιθυμούν να τους εκπροσωπούν στο Ευρωκοινοβούλιο μειώνει το χάσμα ανάμεσα στα όργανα της ΕΕ και τους πολίτες των κρατών. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν και οι κατάλληλες δικλείδες ασφαλείας που θα αποτρέψουν φαινόμενα διαπλοκής ή διακίνησης μαύρου πολικού χρήματος και θα επιτρέψουν τη διεκδίκηση της εκλογής επί ίσοις όροις και με ξεκάθαρους κανόνες για όλους τους υποψηφίους. Οι πρόνοιες για την εκλογή των βουλευτών του εθνικού κοινοβουλίου μπορεί να είναι ένα πρώτος “μπούσουλας”».

Να προωθήσουμε επιπλέον μεταρρυθμίσεις

«Το επόμενο διάστημα πρέπει να κινηθούμε ακόμη πιο αποφασιστικά. Να προωθήσουμε ένα πλέγμα πραγματικών ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων για το πολιτικό σύστημα. Και σαν τέτοιες αναφέρω:

  • Την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, έτσι ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια για διακριτή αντιμετώπιση των μελών της κυβέρνησης από τη δικαιοσύνη.

  • Την αλλαγή του νόμου για τη βουλευτική ασυλία.

  • Την ενίσχυση του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας.

  • Τη μείωση των βουλευτών από 300 σε 200 ή την καθιέρωση δεύτερου νομοθετικού σώματος Γερουσίας, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαευθυμίου, στελέχη και φίλοι της παράταξης.

Την προηγούμενη μέρα, στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Γρεβενών, όπου τιμήθηκε ως εν ενεργεία πολιτικός της παράταξης για τους δεσμούς και το ενδιαφέρον του για την περιοχή, ο Αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων:

Πραγματικός αντιμνημονιακός ο Σαμαράς που θα απαλλάξει τη χώρα από τα μνημόνια

«Η χώρα πληρώνει χωρίς αμφιβολία βαρύ τίμημα για λανθασμένες επιλογές και αμαρτίες του παρελθόντος. Σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά πραγματοποιεί μια τιτάνια προσπάθεια να ξαναστρέψει το καράβι της χώρας στα ήρεμα νερά της ανάπτυξης. Και ήδη τα αποτελέσματα αυτής της επίπονης προσπάθειας χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού γίνονται εμφανή. Για να βγούμε νικητές αυτού του αγώνα, πρέπει να υπερνικήσουμε τις αμαρτίες του παρελθόντος που έχουν τις απαρχές τους στη δεκαετία του 1980. Και είναι κωμικοτραγικό αυτοί που ευθύνονται για το «ελληνικό ναυάγιο» να εμφανίζονται ως κήνσορες και κριτές των πάντων γιατί απλά μετακινήθηκαν πιο αριστερά στα έδρανα της Βουλής. Ο ελληνικός λαός δεν αποτελείται από «λωτοφάγους» και αναγνωρίζει εκείνους που φορούν την αντιμνημονιακή μάσκα επιχειρώντας να αναβαπτιστούν στην κολυμβήθρα της αριστεροσύνης. Πραγματικός αντιμνημονιακός είναι εκείνος που θα απαλλάξει τη χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία, κάτι που δεν θα αργήσει να γίνει από την κυβέρνηση Σαμαρά».

Κοινωνική πολιτική -Αξιοκρατία στο Δημόσιο -Δικαιοσύνη

«Στις «αμαρτίες» του παρελθόντος καταγράφω:

Πρώτον, την «κοινωνική πολιτική με δανεικά». Είχε «μαλλιάσει» η γλώσσα του Αβέρωφ, του Μητσοτάκη, του Στεφανόπουλου, του Σουφλιά, όλων των τότε ηγετικών στελεχών της παράταξης, να επισημαίνουν ότι η κοινωνική πολιτική με δανεικά υπονομεύει το μέλλον των παιδιών μας. Και σήμερα πληρώνουμε το λογαριασμό για τα «σπασμένα» της δεκαετίας του ’80. Ωστόσο, για πρώτη φορά αυτό αλλάζει, με το πρωτογενές πλεόνασμα μπορούμε να στηρίξουμε ασθενείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες. Αναμφίβολα οι ανάγκες είναι πολύ πιο μεγάλες, όμως το ότι μπορούμε να ασκήσουμε κοινωνική πολιτική χωρίς δανεικά είναι επίτευγμα και παρακαταθήκη για το αύριο.

Δεύτερον, την αναξιοκρατία και τη λογική της ήσσονος προσπάθειας. Τη δεκαετία του 1980 ισοπεδώθηκε κάθε έννοια ιεραρχίας, αξιοκρατίας, εργασιακού ήθους. Σήμερα για πρώτη φορά το κράτος νοικοκυρεύεται και μειώνεται ενώ γίνονται μετακινήσεις υπαλλήλων από αδρανείς θέσεις σε θέσεις αιχμής που μένουν κενές. Επιβάλλονται κανόνες αξιοκρατίας στους δημοσίους υπαλλήλους. Οργανισμοί αντιπαραγωγικοί ή και φαντάσματα κλείνουν. Υπάλληλοι με σοβαρά πειθαρχικά ή και ποινικά αδικήματα απολύονται. Προωθείται σύστημα αξιολόγησης όλων των υπαλλήλων, ώστε να υπάρξει η επιβράβευση σε όσους το αξίζουν και εργάζονται.

Τρίτον, τη λογική της «αρπαχτής» που διάβρωσε την ελληνική κοινωνία. Από την αλήστου μνήμης ρήση «είπαμε να κάνεις ένα δωράκι στον εαυτό σου αλλά όχι και 500 εκατομμύρια» φτάσαμε στις μίζες του Τσοχατζόπουλου. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, όσο υψηλά και εάν ίσταται οδηγείται στην πόρτα της δικαιοσύνης και στον Κορυδαλλό. Και όχι μόνο αυτό αλλά για πρώτη φορά γίνεται πράξη το καθολικό αίτημα «φέρτε πίσω τα κλεμμένα». Ήδη σχεδόν 18 εκατομμύρια από τα κλεμμένα θα δοθούν ως ενίσχυση στην υγεία και την παιδεία. Μπορεί να είναι λίγα, έγινε όμως η αρχή».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζέττα Μακρή, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γκιουλέκας, οι Βουλευτές: Ιωαννίνων κ. Άννα Ασημακοπούλου, Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης, Τρικάλων κ. Μιχάλης Ταμήλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γρεβενών κ. Θανάσης Σταυρόπουλος και πολλά μέλη και φίλοι της παράταξης.

Προηγούμενο άρθρο Απονομή Βραβείων σε μαθητές Λυκείου - Γυμνασίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μνήμης «ΚΑΥΚΑΚΕΙΑ 2014»
Επόμενο άρθρο Ο Τζανακούλης στο…ευρωψηφοδέλτιο