623 προσλήψεις εποχικών στον Δήμο Λάρισας


Κατά πλειοψηφία αλλά και με αντιπαράθεση για πρακτικές του παρελθόντος, ελήφθη χθες το μεσημέρι, από το δημοτικό συμβούλιο Λαρισαίων η απόφαση για προσλήψεις 623 εποχικών υπαλλήλων στο δήμο Λαρισαίων για την κάλυψη αναγκών του 2014 σε προσωπικό.

Η συνεδρίαση ήταν έκτακτη καθώς η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει σήμερα κιόλας να αποσταλεί προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και έως τις 10 Φεβρουαρίου στο υπ. Εσωτερικών επίσης προς έγκριση, με αφορμή και εγκύκλιο του υπουργείου σύμφωνα με την οποία οι προσλήψεις θα πρέπει να γίνουν δυο μήνες πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπ. Μπαρμπούτης.

Τις θέσεις ανά φορέα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθαν. Μαμάκος, θέσεις που ανέρχονται τελικά στις 623 καθώς έγινε αναμόρφωση της εισήγησης. Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης  Π. Κρίκης καταψήφισε την εισήγηση καθώς όπως είπε μεταξύ άλλων, με τέτοιες προσλήψεις ελαστικοποιούνται οι σχέσεις εργασίας, αντιπροτείνοντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ενώ, μέρος της εισήγησης (προσλήψεις με κάλυψη της δαπάνης με τη μορφή αντιτίμου) καταψήφισε και ο δημοτικός σύμβουλος Απ. Καλογιάννης σημειώνοντας επίσης την ανάγκη μόνιμων προσλήψεων.

Την ίδια θέση σημείωσε και ο δήμαρχος Λαρισαίων Κων. Τζανακούλης τονίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει παράλληλα να καλυφθούν και οι ανάγκες σε προσωπικό εκφράζοντας ωστόσο επιφυλάξεις ως προς το χρόνο υλοποίηση των προσλήψεων.  Επιφυλακτικός , ως προς την περίοδο των προσλήψεων,  εμφανίσθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Σούλτης.

Από τη συνεδρίαση δεν έλειψε και η αντιπαράθεση των Κ. Τζανακούλη και Απ. Καλογιάννη με τον κ. Κρίκη όταν ο τελευταίος τους κατηγόρησε πως υιοθετούν την κυβερνητική πολιτική  στα θέματα των εργασιακών σχέσεων για να του απαντήσουν, ο μεν κ. Τζανακούλης ότι «αυτή η δημοτική αρχή μονιμοποίησε προσωπικό που βρήκε από προηγούμενες θητείες»  και ο δε κ. Καλογιάννης για τα όσα συνέβησαν όταν διαφώνησε με τον πολιτικό φορέα του κ. Κρίκη, το ΚΚΕ, το 1988 με αφορμή το θέμα των προσλήψεων.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κρίκης έθεσε προς συζήτηση τρία θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης αλλά αποδεκτό έγινε μόνο ένα, της έκδοσης ψηφίσματος με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Σε ότι αφορά τώρα τις προσλήψεις, όταν τελικά εγκριθεί η απόφαση και από το υπ. Εσωτερικών, ο δήμος θα προχωρήσει στην προκήρυξη 623 θέσεων με, σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα (Διευθύνσεις Καθαριότητας, Πρασίνου κα),  προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στο πλαίσιο προγραμμάτων, προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου με κάλυψη της δαπάνης υπό τη μορφή αντιτίμου, σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου με κάλυψη της δαπάνης υπό τη μορφή αντιτίμου, σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου, ανανέωσης συμβάσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου και τέλος, σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου 130 καθαριστριών σχολικών κτιρίων αλλά και 20 γυμναστών.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ (εφημ. Ελευθερία)

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή μικροποσότητας βουπρενορφίνης
Επόμενο άρθρο Ο Αλκιβιάδης Κουγιώνης στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας του Ε. Νασιώκα