Ώρα «Ναι» για τη γειτονιά


Στις 11 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας ,οι γειτονιές της πατρίδας μας θα ζωντανέψουν και πάλι μέσα από την μουσικοχορευτική παράσταση των παιδικών & εφηβικών τμημάτων του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αβέρωφ ‘’Ο Θετταλός’’.

Μέσα από ένα μουσικό & χορευτικό ταξίδι θα χαθούμε στα σοκάκια των νησιών του Αιγαίου ,θα διαβούμε τους πετρόχτιστους δρόμους της Ηπείρου και θα ξεκουραστούμε με μια συντροφιά παιδιών ,ακούγοντας παραμύθια σε μια γειτονιά κάπου στη Θεσσαλία.

Θα ανεβούμε και πιο βόρεια και θα τραγουδήσουμε σε γειτονιές της Μακεδονίας, ενώ θα παίξουμε με τα παιδιά στις γειτονιές της Θράκης. Όμως ο δρόμος μας δε σταματάει εδώ ,αλλά συνεχίζει σε άλλες γειτονιές. Στις γειτονιές του Πέρα, του Γαλατά , του Φραγκομαχαλά και της Αγίας Φωτεινής στη Σμύρνη.

Χορός, τραγούδι ,γέλια, φωνές και παιχνίδι. Όλα όσα συνθέτουν αυτό τον ξεχωριστό μικρόκοσμο της γειτονιάς θα ξεδιπλωθούν μπροστά μας σε μια εκδήλωση με σεβασμό στην παράδοση.

Οι μουσικοί που θα συμμετέχουν στην παράσταση είναι :Μπακαγιάννης Βασίλης (Κλαρίνο) , Ρούμπος Θάνος ( Βιολί), Παπαδημητρίου Κώστας (Λαούτο), Σαραντινός Βασίλης (Κρουστά, Τραγούδι).

Τη διδασκαλία των χορών & την οργάνωση της παράστασης επιμελήθηκε ο χοροδιδάσκαλος Μιχάλης Τσακνάκης.

Στις 8.00 , ώρα’ ναι για την γειτονιά !!!

Προηγούμενο άρθρο Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση συμπαρατασσόμαστε με το δίκαιο αγώνα των αγροτών
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Αδικαιολόγητες και περίεργες οι αυξήσεις στο γάλα