Επίσκεψη Κέλλα στο Νοσοκομείο Λάρισας


Με τον Διοικητή του ΓΝΛ κ. Θεόδωρο Κουτσιανά, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Απόστολο Κομνό, εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου αλλά και των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων, είχε συνάντηση ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας. Ο βουλευτής, θέλοντας να έχει άμεση ενημέρωση, άκουσε τα αιτήματα των εργαζομένων και τα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν.

Η έλλειψη ιατρών όλων των ειδικοτήτων αλλά και προσωπικού ( νοσηλευτικού, τραυματιοφορέων και παραϊατρικού ), ήταν το πρώτο θέμα που τέθηκε στον βουλευτή, με τον ίδιο να δηλώνει πως για το ιατρικό προσωπικό γίνεται προσπάθεια ολοκλήρωσης της διαδικασίας πρόσληψης επικουρικών γιατρών, μέχρι να βρεθεί οριστική λύση, ενώ για το υπόλοιπο προσωπικό δήλωσε πως με την άρση της απαγόρευσης των μετατάξεων και την πλήρωση κάποιων θέσεων μέσω της κινητικότητας από άλλες υπηρεσίες, η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Κοινή διαπίστωση ήταν πως η έλλειψη προσωπικού, αποτελεί μείζον θέμα για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου αλλά και για την ποιότητα των υπηρεσιών που απολαμβάνουν οι πολίτες.

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε στον κ. Κέλλα είναι ο μη ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου στο Νοσοκομείο, κάτι που δυσκολεύει την λειτουργία του, με τον βουλευτή να δηλώνει ότι το θέμα θα διευθετηθεί, καθώς αναμένεται η δημοσίευση στο ΦΕΚ της νέας σύνθεσης του ΔΣ.

Επίσης οι εργαζόμενοι του επεσήμαναν πως τα κονδύλια των πρόσθετων αμοιβών και εφημεριών είναι μειωμένα σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της ήδη δύσκολης οικονομικής τους κατάστασης, λαμβάνοντας την απάντηση πως το συγκεκριμένο θέμα θα τεθεί επί τάπητος από τον ίδιο, στο Υπουργείο Υγείας.

Τέλος συζητήθηκε και η έλλειψη που παρατηρείται στην ασφάλεια και στην φύλαξη του Νοσοκομείου, με τον κ. Κέλλα να τους διαβεβαιώνει πως με την ανάληψη των καθηκόντων από το νέο ΔΣ, το θέμα θα διευθετηθεί άμεσα.

Αμέσως μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Κέλλας δήλωσε « Σήμερα είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Διοικητή, τους γιατρούς και εργαζομένους του Γενικού Νοσοκομείου. Θέλω να πω ότι αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς τους ανθρώπους, γιατί σε τόσο δύσκολους καιρούς δείχνουν αυταπάρνηση και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες, για να μπορούν οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και να αισθάνονται ασφαλείς».

Προηγούμενο άρθρο Εκλογές στο Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αυτοκινήτων Λάρισας
Επόμενο άρθρο Συνελήφθησαν νεαροί Αλβανοί με κοκαίνη