Η «Ταυτότητα Πόλης» έκοψε την πίτα της


Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, πιστή στο ραντεβού της με τους πολίτες της Λάρισας, η δημοτική παράταξη «Ταυτότητα Πόλης» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη της, με την παρουσία πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά της. Ο Επικεφαλής της παράταξης κ. Γιώργος Μπαρτζώκης στη σύντομη ομιλία του στους παρευρισκομένους, τόνισε τα εξής:

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στην πίτα της «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ» στην πίτα της δημοτικής παράταξης των Λαρισαίων πολιτών.

Ενός πολίτη που ατομικά σήμερα αισθάνεται από παντού την οικονομική κρίση και την αλλαγή των συναλλακτικών σχέσεων του ως καταναλωτή και την νέα σχέση του με τις επιχειρήσεις.

Ο πολίτης που νιώθει και δεν κατανοεί την καθίζηση ενός παλαιού τρόπου ζωής , που νιώθει την μείωση της ικανοποίησης των καταναλωτικών του αναγκών.

Ο πολίτης που εμφανίζεται εγκλωβισμένος σε μία τάση και νοοτροπία του παρελθόντος, που τον θέλει να είναι απαθέστατος στην στύλευση συμπεριφορών και εξαρτήσεων της εξουσίας και προσπαθεί να σηκωθεί όρθιος και να αντιμετωπίσει τα στείρα λόγια, τα παχιά και να δώσει ώθηση στο καινούργιο, στο ελπιδοφόρο.

Το ανωτέρω οικονομικό περιβάλλον λίγο πολύ είναι και αυτό που ζούμε στην μικρή πόλη μας τη ΛΑΡΙΣΑ. Μια πόλη που έμαθε από μόνη της να ζει , να είναι αυτάρκης και να θρέπτεται από τη γη της , οι δε κάτοικοί της από το βιός τους. Είναι η πόλη που ξαφνικά αναγέννησε την ιστορική καταβολή της , που είδε πάρα πολλές πολιτιστικές καταβολές από κάθε άκρη της Ευρώπης και της Ασίας.

Η πόλη που καθημερινά αντιμετωπίζει μία εξάπλωση απρογραμμάτιστα συγκυριακά , χωρίς οργανωμένο σχέδιο με την πολιτική της εξουσίας που είχαμε ως πρότυπο στο παρελθόν μας. Της εξουσίας του ελέγχου και της κατεύθυνσης της εκάστοτε πολιτικής διακυβέρνησης, χωρίς ποτέ να αναρωτηθούμε γιατί αυτό να αξίζει για εμάς τους πολίτες αυτής της πόλεως.

Η Λάρισας μας ενώνει όλους , μας δημιουργεί ευθύνες, μας προσβλέπει στο διάβα της ιστορίας της να προσφέρουμε ,να οραματιστούμε ,να δώσουμε μαζί μία αλλαγή στη ζωή μας.

Είναι η πόλη που όλους μας νιώθει , η πόλη που μεγαλώνουμε , η πόλη που δημιουργούμε.

Τα τόσα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Λαρισαίος δημότης είναι ο λόγος που συγκροτήσαμε μία ανεξάρτητη παράταξη των ενεργών πολιτών που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια μία νέα πνοή και διάσταση στην άσκηση της κοινωνικής πολιτικής της κοινωνίας μας.

Εγώ έχοντας ζήσει από μέσα, από κοντά και περνώντας μέρα τη μέρα την αγωνία , τα όνειρα και τον προγραμματισμό της ομάδας μας , μιας οντότητας , μίας κοινωνίας πολιτών που δημιουργήσαμε στη αγαπημένη πόλη μας τη ΛΑΡΙΣΑ, δημιουργήθηκε αυτό που ονομάζω εγώ «φαινόμενο της ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ» και που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Εμείς η Ταυτότητα Πόλης ξεκινήσαμε τον Δεκέμβριο του 2009 ένα ταξίδι προς την δημοτική εξουσία με ενδιάμεσες στάσεις , την γνώση και την εμπειρία που μας προσέφερε η υποψηφιότητα μας με την είσοδο μας στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

Γειτονιά με γειτονία , πόρτα με πόρτα , όλα εμείς τα στελέχη , τα μέλη και οι ψηφοφόροι της Ταυτότητας Πόλης, δώσαμε υπόσχεση ότι τίποτα μα τίποτα δεν μπορεί αν να μας στερήσει την αρχική σκέψη και στρατηγική μας, που ήταν η άσκηση απλών και συμβατών λύσεων στα χρόνια προβλήματα των Λαρισαίων πολιτών και της πόλης της ΛΑΡΙΣΑΣ .

Αυτό για να επιτευχθεί απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιλογή μας από τους Λαρισαίους ψηφοφόρους στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Η δημοτική παράταξή μας οργανώνεται με ανθρωποκεντρική αρχή . ενός συστήματος αξιών για τον άνθρωπο δημότη με πρώτο και ηγέτη εμένα τον Γιώργο σας .

Ενός ατόμου που από τη φύση μου με διακατέχει το συναίσθημα η καρδιά και η ψυχολογία παρά η στείρα λογική καθεστωτική αντίληψη του

«δεν βαριέσαι βρε αδελφέ εγώ θα τα αλλάξω όλα υπάρχουν παλαιοκομματικοί μηχανισμοί »

Εγώ όμως έχοντας μεγαλώσει μέσα σ’ ένα μικρό οικογενειακό περιβάλλον με συντηρητικές οικογενειακές σχέσεις, με την απαραίτητη παρουσία της ηθικής και της αξίας μέσα στο κώδικα αρχών που υποσυνείδητα μου δημιουργήθηκε, σιγά σιγά μεγάλωσα και ανδρώθηκα στην μικρή πόλη μας.

Η αναπτυξιακή συνάμα σκέψη που μου καλλιεργήθηκε με οδήγησε σήμερα μπροστά στην κρίση των 400.000 χιλιάδων ματιών των δημοτών της Λάρισας μας που παρακολουθούν τη πορεία μου και την πρότασή μου

Με 10 νέες γραμματείες που δημιουργήσαμε και στελεχώνονται από άξια και ικανά στελέχη η παράταξη μας επικεντρώνεται στα βασικά ανθρωποκεντρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Λαρισαίος δημότης

  1. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  1. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

  1. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ

  1. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

  1. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ

  1. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

7) ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

8) ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

9) ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

10)ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ

 

Έχοντας την γνώση και την εμπειρία που έχω αποκτήσει στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας, που είναι το ανώτερο θεσμικό όργανο της πόλης, έκανα ανοικτή πρόσκληση σ’ όλους τους ενεργούς πολίτες να συνεργαστούμε με ένα ενιαίο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο που θα συγκροτηθεί μεταξύ μας και να υπάρχει σύγκληση όλων των τάσεων και απόψεων των Λαρισαίων δημοτών. Θα εξαρτηθεί βέβαια η επιλογή μου από την ανταπόκριση ενός τέτοιου καλέσματος και κυρίως η συμπεριφορά του απερχόμενου Δημάρχου και με τον οποίο βρισκόμαστε σε επικοινωνία με στόχο πάντοτε την συνέχεια της ορθολογικής άσκησης δημοτικής πολικής και ομαλή διαδοχή του δημαρχικού θώκου χωρίς υπερβολές και πειραματισμούς.

Η νέα στρατηγική μας αντικατοπτρίζει την ιδιαίτερη στροφή μας προς τον άνθρωπο-δημότη παρά προς άψυχα υλικά αγαθά και έργα. Στον άνθρωπο που πλήττεται από τα μέτρα την κρίση από την ανασφάλεια.

Ο επόμενος Δήμαρχός μας θα πρέπει να βάλει όλους τους δημότες σε μία αγκαλιά, να σκύψει, να ακούσει να μιλήσει να συνδιαλέγει μαζί τους και να τους δώσει παροχές .

Τα έργα μπορούν να περιμένουν ,

η ζωή και η ψυχή όμως όχι

αυτό είναι το δικό μας σύνθημα

 

 

 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ μας κινείται στον κεντρώο χώρο και δεν έχει ιδεολογικές αγκυλώσεις και εξαρτήσεις , ΔΕΝ χρειάζεται η πόλη μας κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά , ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ μόνο ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Η πολιτική της ΝΕΑΣ δημοτικής ΑΡΧΗΣ μας ΘΑ έχει βασικούς κανόνες ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΡΧΩΝ & Θέσεων οι οποίοι είναι :

 


1.Δημοτική αρχή ανεξάρτητη από οικονομικά ΚΑΙ εργολαβικά συμφέροντα.


2.Δημοτική αρχή που θέλει τον δημότη υπεύθυνο, συνεργάτη και συμμέτοχο στη χάραξη και υλοποίηση κάθε πολιτικής.


3.Δημοτική αρχή που θα τολμά, θα κάνει ρίξεις με κατεστημένες αντιλήψεις και νοοτροπίες.

 

4.Δημοτική αρχή που θα επιβάλει την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των διαμερισμάτων του δήμου.


6.Δημοτική αρχή που θα εφαρμόσει τις αρχές της ισονομίας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και του ελέγχου σε όλες τις λειτουργίες της.


7.Δημοτική αρχή διεκδικητική και ανυποχώρητη απέναντι σε κρατικούς φορείς.


8.Δημοτική αρχή που θα οδηγεί την κυβέρνηση στην παραχώρηση περισσότερων αρμοδιοτήτων και οικονομικών πόρων προς τον Δήμο.


9.Δημοτική αρχή που θα σχεδιάζει, θα προγραμματίζει, θα ιεραρχεί και θα αξιολογεί μέσα από ένα μοντέλο οργάνωσης και διοίκησης του δήμου και θα στηριχθεί στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και στους οικονομικούς πόρους από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

 

10. Δημοτική αρχή που ενισχύσει το φρόνημα για τη πόλη τους των Δημοτικών υπαλλήλων της και θα τους ανταμείψει για τη προσπάθειά τους.

 

Θα βρούμε λύση με τις 16 εύστοχες προγραμματικές θέσεις μας που εξαγγείλαμε για την βασική λύση των προβλημάτων των συμπολιτών μας που είναι :

 

1. πεζοδρόμηση του στενού ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

2. καθιέρωση δημοτικής μεταφοράς

3. δημιουργία ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ από τις συνοικίες στο κέντρο

4. αύξηση του ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ κατά 0,4 στις γειτονιές

5. αλλαγή του ονόματος του δήμου μας σε «Δήμο Λάρισας»

6. λειτουργία με προσβασιμότητα όλων των ιστορικών μνημείων της πόλης μας και ένταξη τους στη ζωή μας.

7. καθιερώνουμε το πολιτιστικό βραβείο «ΒΑΣΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ»

8. δημιουργούμε το μεγάλο πράσινο πάρκο Άλσος Αλκαζάρ, την κοίτη Πηνειού ποταμού από τη ΔΕΥΑΛ έως τη γέφυρα Αχελωείδων Νυμφών και την γέφυρα Ναϊάδων, την περιοχή παλαιών σφαγείων, έναν πράσινο πεζόδρομο και τις εκτάσεις της 1ης στρατιάς

9. Καταργούμε το πάγιο στην ΔΕΥΑΛ

10. μειώνουμε τα δημοτικά τέλη κατά ποσοστό 20 %

11. πρόγραμμα συνεργασίας του Δήμου Λαρισαίων με ιδιωτικές επιχειρήσεις για την πρόσληψη υπαλλήλων μόνο από Λαρισαίους δημότες.

12. επαναλειτουργία του πολιτικού Αεροδρομίου στην πόλη μας

13. θεσμοθετούμε τον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ σύμβουλο του ΔΗΜΟΤΗ

14. ενοποιούμε όλη την γεωγραφική ενότητα του Δήμου μας σε αστική ημιαστική ενιαία περιοχή

15. δημιουργούμε 4 ΕΠΟΧΙΑΚΑ εκθεσιακούς περιόδους με ΕΠΟΧΙΑΚΟΥΣ ψυχαγωγικούς και εμπορικούς χώρους

16. ιδρύουμε την πρώτη ανώτερη δημοτική σχολή Λαρισαίων επιχειρηματιών και της τραπεζικής διοίκησης.

 

 

Σας ευχαριστώ πολύ για το όνειρο που ζω εδώ και πέντε έτη , για τη αγάπη σας προς το πρόσωπό μου , προς την δημοτική παράταξή μας προς τους Λαρισαίους ενεργούς πολίτες.

Θα τους το ανταποδώσουμε όλοι μαζί

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη 42χρονη για κλοπή τσάντας
Επόμενο άρθρο 38χρονος από τα Φάρσαλα πιάστηκε με κάνναβη, χάπια και σφαίρες