Ετοιμασίες για το 3ο Πανελλήνιο Εθνολογικό Συνέδριο των Θεσσαλών Καραγκούνηδων


Προπαρασκευαστική ευρεία σύσκεψη εργασίας των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής του 3oυ Πανελληνίου Εθνολογικού Συνεδρίου των Θεσσαλών Καραγκούνηδων με θέμα «Οι Θεσσαλοί Καραγκούνηδες στον κύκλο του χρόνου και της ιστορίας» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 στο Δημαρχείο της διοργανώτριας πόλης, τα Φάρσαλα.

   Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των λεπτομερειών της διοργάνωσης του συνεδρίου και καθορίστηκε με σαφήνεια το πλαίσιο δράσης του καθενός εκ των συμβαλλομένων μερών, τόσο όσον αφορά στο διήμερο επιστημονικό συνέδριο (11 και 12 Απριλίου 2014), που θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, όσο και στη μεγάλη εκδήλωση του Ανταμώματος των Θεσσαλών Καραγκούνηδων, που  θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Φαρσάλων (13 Απριλίου 2014).

   Εκ μέρους του Δήμου Φαρσάλων συμμετείχαν στη σύσκεψη ο Δήμαρχος Άρης Καραχάλιος, που συντόνιζε και τα θέματα, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Κων/νος Δερλός και η συνεργάτις του Δημάρχου Βάσω Νούλα. Εκ μέρους της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων συμμετείχαν ο Πρόεδρος Απόστολος Φιρφιρής και τα μέλη Παπαπολύκαρπος Χρήστος, Κοζιού Βάσω, Στυλόπουλος Θωμάς, Δημόπουλος Κων/νος, Τσιώνα Καλλιόπη, Στεργιόπουλος Μανώλης και Γκιουλέκας Χαράλαμπος. Παρών ήταν και ο δημοσιογράφος Θοδωρής Σδρούλιας.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας με τον Πρόξενο των ΗΠΑ
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για την υγεία