Χρ. Κέλλας σε συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ: Δεν χάνεται καμία θέση εργασίας


Συνάντηση με τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ είχε την Δευτέρα ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Κύριο θέμα συζήτησης η διασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο βουλευτής διαβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας, με το προσωπικό να δηλώνει με ικανοποίηση ότι είναι διατεθειμένο να στηρίξει ενεργά την αποδοτική εφαρμογή του νέου συστήματος ΠΦΥ με σκοπό την εξασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών φροντίδας υγείας.

Άλλα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση ήταν, η αναβάθμιση των αναγκαίων υποδομών για το σχεδιασμό και υλοποίηση του νέου συστήματος παροχής υπηρεσιών φροντίδας, η διατήρηση των υπαρχόντων δομών, αλλά και η δημιουργία νέων που θα αποσκοπούν στην πρόληψη, αγωγή και προαγωγή της υγείας καθώς και στη βελτίωση του επιπέδου υγείας του πληθυσμού. Ακόμη οι εργαζόμενοι ζήτησαν την ανάπτυξη του θεσμού του σχολικού και κοινοτικού νοσηλευτή, την εξασφάλιση του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού και τέλος την συνεχή εκπαίδευση του υπάρχοντος προσωπικού ώστε να ανταποκρίνεται στους στόχους και τις απαιτήσεις του νέου συστήματος.

Ο κ. Κέλλας αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των εργαζομένων, δηλώνοντας πως στόχος της Κυβέρνησης είναι ένα δίκαιο και προσιτό για όλους σύστημα υγείας απαλλαγμένο από τις παθογένειες του παρελθόντος. Τέλος συνεχάρη το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ το οποίο όπως δήλωσε « είναι άξιο σεβασμού αφού σε πολύ δύσκολες συνθήκες υπερβάλλει εαυτόν και συνεχίζει να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πολίτες».

Προηγούμενο άρθρο Την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κατέθεσε ο Γ. Μπαρτζώκης
Επόμενο άρθρο Κόβει πίτα η «Δόξα» Βλαχογιαννίου