Μια σπουδαία Ημερίδα για την Αγροτική Επιχειρηματικότητα από το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” με στόχο τη μείωση της ανεργίας


Μια ιδιαίτερα χρήσιμη Ημερίδα για την αύξηση της Απασχόλησης στην περιοχή του Δήμου Ελασσόνας και την καταπολέμηση της ανεργίας ,κυρίως των νέων , διοργανώνει το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,το ερχόμενο Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 10.30 το πρωΐ,στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας .

Η σπουδαία αυτή Ημερίδα έχει θέμα ” ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ- Τομείς Εφαρμογής και Καλές Πρακτικές” και θα την συντονίσει ο γνωστός Δημοσιογράφος κ. Θοδωρής Σδρούλιας .

‘Εχουν κληθεί έγκριτοι επιστήμονες και ειδικοί της Αγροτικής Κοινωνικής Οικονομίας ,οι οποίοι θα μεταφέρουν καλές ιδέες και πρακτικές ανάπτυξης Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων ,όχι μόνο στο χώρο της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας ,αλλά και σε κάθε άλλο τομέα οικονομικής δράσης.

 

Στην Ημερίδα συμμετέχουν οι :1. ΦΕΓΓΙΤΗΣ ΔΗΜ. -ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ,2. ΣΑΡΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,ΜΕΛΟΣ  ΚΟΙΝΣΕΠ  ΑΓΡΟΖΕΥΞΗ 3. ΣΚΟΥΜΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΓΡΟΖΕΥΞΗ ,4. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΑΣΟΣ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΛΙΒΑΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ  ΒΟΣΚΟΣ,

5. ΒΑΚΑΛΗΣ  ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΕΣΓΑΛΑ ,6. ΚΑΝΑΚΗ ΜΑΤΙΝΑ,ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΚΑΤΗ

 

Το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” καλεί όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την Κοινωνική Οικονομία και τη σύσταση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ. -Νόμος 4019/2011) ) και ειδικότερα τους νέους αγρότες ,τους ανέργους κάθε ειδικότητας ,τις ευπαθείς ομάδες ,τις άνεργες γυναίκες ,νέους επιστήμονες και γενικά όσους ανησυχούν για την τεράστια ανεργία που μαστίζει τη χώρα και την περιοχή Ελασσόνας ,προκειμένου να ενημερωθούν για τις νέες δυνατότητες ,αλλά και ευκαιρίες απασχόλησης ,που οι νέες μορφές επιχειρήσεων δίνουν.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , οικονομολόγος κ. Κων. Σκριάπας και ο Υπεύθυνος Κοινωνικής Οικονομίας του Δικτύου κ. Κ. Γεωργιάδης τόνισαν ότι : “το Δίκτυο εργάζεται μεθοδικά τα τελευταία χρόνια να βοηθήσει στο θέμα της ανεργίας ,με τις όποιες δυνάμεις του ,αφού θεωρεί ότι -όχι μόνον -η Ελλάδα υστερεί στην επιχειρηματικότητα του τρίτου πυλώνα της Οικονομίας , έχοντας απελπιστικά ποσοστά ,σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο, αλλά ακόμα πιστεύει ότι σε μια περίοδο πρωτοφανούς κρίσης ,ο τομέας της Κοινωνικής Οικονομίας ,μπορεί να αυξήσει την απασχόληση ,να μειώσει την ανεργία και να αυξήσει το Εθνικό Προϊόν , ως αποτέλεσμα σοβαρής και μεθοδικής εργασίας από τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις , δίνοντας εργασία ,αλλά και εισοδήματα σε εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους .

Μεγάλη είναι η ευθύνη αλλά και η υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού (Δήμοι και Περιφέρειες ) να στηρίξουν τις δομές της Κοινωνικής Οικονομίας , προκειμένου να αρχίσει η χώρα να εξέρχεται από την μεγάλη κρίση που τη μαστίζει τα τελευταία χρόνια, παραχωρώντας για χρήση όχι μόνο αναξιοποίητες εκτάσεις ,αλλά και κτίρια , προκειμένου να στεγαστούν Κοινωνικές Επιχειρήσεις των πολιτών τους ,συμμετέχοντας και με τον τρόπο στη μείωση της ανεργίας.”

 

  1. Με Εκτίμηση

  2. Για το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Ο πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Σκριάπας Κων/νος

Κων. Κυριλλίδης

Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης

Δημοσιογράφος

Προηγούμενο άρθρο Στη κατασκευή του δρόμου Κυψελοχώρι-Μακρυχώρι» Αγοραστός – Καραλαριώτου – Κολλάτος
Επόμενο άρθρο Την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κατέθεσε ο Γ. Μπαρτζώκης