Συνέντευξη του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Χαρακόπουλου


 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάμε λίγο γρήγορα γιατί έχουμε και καλεσμένο. Είναι ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας. Με ενδιαφέρον περιμένουμε να ακούσουμε τις απόψεις του γύρω από όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στα πολιτικά πράγματα και βέβαια όσα προοιωνίζονται οι επερχόμενες περιφερειακές εκλογές. Καλή σας μέρα  κ. Χαρακόπουλε.

 M. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:. Καλημέρα κ. Αδαμόπουλε, καλημέρα κ. Χωμενίδη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μας μιλάτε από τον κάμπο; Μάλλον εδώ στην Αθήνα. Λοιπόν, καταρχήν βλέπετε ότι στο παιχνίδι των περιφερειακών εκλογών, σε αυτή την κούρσα μάλλον των περιφερειακών εκλογών μπαίνουν και νέοι παίκτες, μπαίνουν και νέοι δρομείς. Χτες είχαμε την υποψηφιότητα του Γιάννη του Δημαρά και του Αλέξη του Μητρόπουλου. Νομίζω ότι η πρώτη πρέπει να έχει προκαλέσει κάποια χαμόγελα στη ΝΔ, δεδομένου ότι ανατρέπει τα δεδομένα, τέλος πάντων τα κλονίζει.     

M. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ θεωρώ θετικό το γεγονός ότι κατισχύει πια, είναι εμφανές ότι κατισχύει πια, το πολιτικό περιεχόμενο αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, ιδιαίτερα στην περιφέρεια Αττικής που είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Οι υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες μέρες είναι υποψηφιότητες οι οποίες σαφώς είναι κατά του μνημονίου, της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, οπότε νομίζω ότι ενισχύονται τα χαρακτηριστικά που η Νέα Δημοκρατία προσέδωσε από την πρώτη στιγμή σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Και πιστεύω ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας και μίας ψήφου η οποία θα έχει καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά τη δεύτερη Κυριακή.      

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τη δεύτερη Κυριακή λέτε τα πολιτικά χαρακτηριστικά.

M. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, από την πρώτη θα υπάρχουν αλλά νομίζω ότι διαμορφώνεται μια κοινωνική πλειοψηφία η οποία θα μπορέσει να υπερισχύσει τη δεύτερη Κυριακή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως κ. Χαρακόπουλε άμα είχε συνεχιστεί να ισχύει ο νόμος 42% για την εκλογή δημάρχου από την πρώτη Κυριακή θα έληγε το θέμα σε πολλούς δήμους.

M. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ξέρετε ότι η απόφαση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ήταν απόφαση της παρούσας κυβέρνησης. Εμείς ήμασταν αυτοί που είχαμε ψηφίσει στο παρελθόν το 42%, γιατί δεν είναι δυνατόν να βγαίνει κυβέρνηση στη χώρα με 42% και να μην μπορούμε να εκλέξουμε άρχοντα στην τοπική αυτοδιοίκηση με ανάλογο ποσοστό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα πρέπει να επισημάνουμε το εξής. Η Νέα Δημοκρατία δεν φαίνεται να μπορεί να ορθοποδήσει δημοσκοπικά παρά τις περί του αντιθέτου αντίθετες προβλέψεις ακόμη και του εκπροσώπου του κόμματος του κ. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος εδώ στην εκπομπή μας έλεγε εμάς πριν από  το καλοκαίρι ότι θα δείτε τον Σεπτέμβρη τι ανατροπές θα υπάρξουν στις δημοσκοπήσεις. Ο Σεπτέμβρης ήρθε, οι δημοσκοπήσεις του Σεπτέμβρη ήρθαν ανατροπές δεν είδαμε όμως.   

M. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Βλέπουμε όμως τάσεις κ. Αδαμόπουλε στις δημοσκοπήσεις. Μπορεί βεβαίως η Νέα Δημοκρατία να μην εισπράττει με τους ρυθμούς που θα θέλαμε, αλλά η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει μεγάλη μείωση των ποσοστών της σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις πριν το καλοκαίρι. Αυτή είναι που φαίνεται να υποχωρεί και βλέπουμε αμυδρά να δημιουργείται και ένα ρεύμα ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ προς τη Νέα Δημοκρατία. Αυτά είναι τα ενθαρρυντικά. Βλέπετε ότι τα κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο στις δημοσκοπήσεις όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα που συναίνεσαν στο μνημόνιο έχουν μια κάμψη της δυνάμεως τους. Βεβαίως είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο που χαρακτηρίζεται από πολιτική ρευστότητα. Υπάρχει οργή και θυμός στον κόσμο που δεν ξέρει σε τι να πιστέψει και που να κρατηθεί, αλλά νομίζω ότι μέρα με τη ημέρα όσο  επικοινωνούμε το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας και την άλλη πρόταση, τον άλλο δρόμο που παρουσιάζουμε εμείς για την έξοδο της χώρας από την κρίση, θα διαμορφώνεται μια άλλη πλειοψηφία σε επίπεδο κοινωνίας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως κ. Χαρακόπουλε εγώ δεν έχω καταλάβει εάν η Νέα Δημοκρατία μέσα στην καρδιά της, στη σκέψη της είναι δυνατόν να είναι εναντίον του μνημονίου;

M. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί το λέτε αυτό κ. Χωμενίδη; Το μνημόνιο….

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Διότι μπορώ να το καταλάβω αυτό από την εκτός πραγματικότητας αριστερά… 

M. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Το μνημόνιο δεν είναι η εξ αποκαλύψεως αλήθεια. Δεν είναι οι πλάκες του Μωυσέως με τις δέκα εντολές που πρέπει να ακολουθήσουμε κατά γράμμα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Χαρακόπουλε, εάν δηλαδή, με συγχωρείτε, αυτό το οποίο υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία είναι ότι δεν θα έπρεπε να έχουμε προχωρήσει στην υπογραφή του μνημονίου, δεν θα έπρεπε να έχουμε δεχτεί τη βοήθεια;  

M. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κ. Χωμενίδη, εμείς λέμε ότι αν η κυβέρνηση αυτή ακολουθούσε μια άλλη πολιτική, αν είχε λάβει έγκαιρα μέτρα, εάν δε δυσφημούσε τη χώρα…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εάν, το Μάρτιο εσείς τι θα κάνατε εάν είχατε τη δυνατότητα… 

M. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: …παρουσιάζοντας της ως τον «Τιτανικό» που από λεπτό σε λεπτό θα προσκρούσει στο παγόβουνο και θα βυθιστεί η ελληνική οικονομία, εάν δε φούσκωνε το έλλειμμα προκειμένου να δυσφημίσει την προηγούμενη κυβέρνηση θα μπορούσε να δανειστεί με 130 μονάδες τον Οκτώβριο ή με  180 μονάδες που ήταν τα spread τον Νοέμβριο και να μην οδηγηθούμε στην επιτήρηση.    

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εάν μπούμε στην εικοτολογία, θα φτάσουμε στις μέρες του Καραμανλή. 

M. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Θα μπορούσε η κυβέρνηση να είχε ακολουθήσει ένα άλλο μείγμα πολιτικής και να μην είχαμε φτάσει στα σημερινά χάλια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι, κοιτάξτε άλλο πράγμα ρωτάμε, διότι αν πηγαίνουμε πίσω και εικοτολογούμε θα φτάσουμε στην περίοδο του Καραμανλή  και δεν το θέλουμε.

M. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν εικοτολογούμε, εμείς αυτά όλα τα επισημάναμε από την πρώτη στιγμή μετά τις εκλογές, είπαμε: λάβετε τώρα μέτρα. «Εμείς εδώ είμαστε να σας στηρίξουμε» και νομίζω είχε σχολιαστεί τότε ότι για πρώτη φορά βλέπαμε αντιπολίτευση «να βάζει πλάτη».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κ. Χαρακόπουλε, για να μιλήσουμε επί του συγκεκριμένου τον Μάρτιο που τα spreads ήταν στο Θεό, ήταν πάρα πολύ υψηλά και η κατάσταση ήταν ως είχε, απελπιστική δηλαδή υπήρξε θέμα πληρωμής συντάξεων, μισθών κ.λ.π. κατά τη γνώμη σας…

Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Χωμενίδη θα μπορούσε μια άλλη κυβέρνηση να διαπραγματευτεί καλύτερα…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μην επιμείνουμε σ’ αυτό, το έχουμε ξεκαθαρίσει.

Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: …για να μην φτάσουμε με τους όρους τους οποίους δανειστήκαμε και βλέπετε ότι διαψεύδονται καθημερινά οι προβλέψεις των εκπροσώπων της τρόικας. Στο μνημόνιο μιλάγανε για πληθωρισμό στο 1,9% και ο πληθωρισμός είναι στο 5,5%. Μιλάγανε για ρυθμούς ανάπτυξης στο 0,3 και η ύφεση είναι πια στο 4%. Θα μπορούσαν πραγματικά αν ακολουθούσαν μια άλλη πολιτική να πείσουν και τους δανειστές μας ότι χρειάζεται μια άλλη προσέγγιση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να επανέλθω στο θέμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Υπήρξε μια δυστοκία σε ότι αφορά τις υποψηφιότητες σε ορισμένες περιοχές. Αναφέρω ενδεικτικά την περίπτωση του δήμου Πειραιά. Εκεί κυριολεκτικά στο παρά πέντε αποφασίστηκε να οριστεί ως υποψήφιος ο κ. Βασίλης  Μιχαλολιάκο, αυτή όλη τη δυστοκία εσείς που την αποδίδετε, πως την εξηγείτε;

Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Προφανώς υπήρξε μια δυστοκία, δεν μπορώ να κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου, από εκεί και πέρα νομίζω ότι είναι θέμα ημερών αν όχι ωρών η ανακοίνωση του υποψηφίου που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία για το πρώτο λιμάνι της χώρας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Μιχαλολιάκος μας έχει πει ότι αύριο θα κάνει και μια συγκέντρωση στον Πειραιά και θα μιλήσει στον κόσμο.

Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μην περιμένετε από εμένα να προκαταλάβω τις αποφάσεις του κ. Μιχαλολιάκου. Ας αναμένουμε τον κ. Μιχαλολιάκο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν ρωτώ προσωποκεντρικά, ούτε για τον κ. Μιχαλολιάκο, ούτε για κανέναν άλλον προσωπικά, ρωτώ εάν αυτή η δυστοκία σε φαινόμενα εσωστρέφειας που δεν έχουν εκλείψει στη Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία ακόμη ζυμώνεται.

M. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μετά από μια εκλογική ήττα με ποσοστά τα οποία δεν είχε η Νέα Δημοκρατία σε καμία εκλογική αναμέτρηση από το 1974, αντιλαμβάνεστε ότι χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής, ανασύνταξη των δυνάμεων μας. Αυτό κάναμε με τον προσυνεδριακό μας διάλογο, προχωρήσαμε σε ένα Συνέδριο αρχών και θέσεων βάζουμε τις βάσεις έτσι ώστε η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να επικοινωνηθεί σ’ όλη την ελληνική κοινωνία, να γίνει αντιληπτό ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε έναν άλλο δρόμο με λιγότερες θυσίες για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και με την ευκαιρία και νομίζω ότι αυτή η ερώτηση σας αφορά και προσωπικά στον πολιτικό σας ρόλο, για ποιο λόγο κ. Χαρακόπουλε η Νέα Δημοκρατία σε αυτές τις εκλογές δεν επιδίωξε ευρύτερες συνεργασίες, ευρύτερες συναινέσεις ή υποψηφιότητες γενικότερης αποδοχής αλλά φαίνεται να περιχαρακώνεται γύρω από το ζωτικό της πολιτικό χώρο, το κομματικό της χώρο και μόνο.

M. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Αδαμόπουλε η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές αυτές έχουν αυτοδιοικητικό αλλά και πολιτικό περιεχόμενο. Με βάση το αυτοδιοικητικό περιεχόμενο έκανε τις επιλογές των υποψηφίων που στηρίζει. Πρόσωπα που προέρχονται από την αυτοδιοίκηση ή νέα άφθαρτα πρόσωπα που έχουν δώσει όμως δείγματα γραφής που έχουν γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες. Δεν μπαίνουμε σε λογικές άλλων εποχών. Νομίζω ότι είναι λογικές ξεπερασμένες, οι λογικές παζαρεμάτων, τα αλισβερίσια μεταξύ κομμάτων, σου δίνω ένα δήμο, μου δίνεις μια νομαρχία που λέγανε παλιότερα κ.λ.π.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καταλαβαίνω τι μου λέτε.

M. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς εκείνο που επιδιώκουμε και νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό το επιτυγχάνουμε είναι να υπάρξει σαφές πολιτικό περιεχόμενο να γίνει αντιληπτό από όλους τους πολίτες ότι αυτές οι εκλογές έχουν ξεκάθαρο πολιτικό περιεχόμενο, να δημιουργήσουμε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία απέναντι στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, την πολιτική του μνημονίου…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα, αυτά δεν είναι αντιφατικά, από τη μια μεριά λέτε -και το καταλαβαίνω απολύτως- ότι εμείς …

M. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Καθόλου αντιφατικά δεν είναι. Σας λέω ότι έχουμε υποψηφίους που θέλουμε να μείνουν και την επομένη των εκλογών στην αυτοδιοίκηση, να εργαστούν στην αυτοδιοίκηση. Δεν θέλουμε να δουν την αυτοδιοίκηση ως ένα σκαλί για την μετάβασή τους στην κεντρική πολιτική σκηνή. Και από την άλλη, ως παράταξη εμείς με δράσεις, περιοδείες του Προέδρου, των Αντιπροέδρων, των κεντρικών στελεχών όλου του κόμματος σε όλη την Ελλάδα θα καταδείξουμε το πολιτικό διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. Ψήφος στους κυβερνητικούς υποψηφίους σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση σημαίνει νέες φοροεπιδρομές, επιβολή νέων πρόσθετων μέτρων. Άλλωστε, η κυβέρνηση δεν τα κρύβει, μιλά για αύξηση στο φόρο στα καύσιμα, ουσιαστικά μεταθέτει τις όποιες αποφάσεις για μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εάν όμως όπως έχει πει και ο φίλος μου ο Χρήστος πρασινίσει ο χάρτης το πολιτικό συμπέρασμα θα είναι εύγλωττο. 

M. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εάν πρασινίσει ο χάρτης οι πολίτες θα πρέπει να ξέρουν ότι η κυβέρνηση θα πει ότι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης στη λήψη νέων μέτρων, ψήφο εμπιστοσύνης στην ακολουθούμενη πολιτική και θα λάβει νέα φοροεισπρακτικά μέτρα. Εμείς λέμε ότι η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη, ξεζουμίζει τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Δεν αρκούν μόνο φοροεισπρακτικά μέτρα, χρειάζεται αναπτυξιακή πολιτική και αναπτυξιακό σκέλος δεν υπάρχει στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, ενώ αντιθέτως εδώ και μήνες εμείς υποδεικνύουμε συγκεκριμένες δράσεις για να υπάρξει ανάταξη της εθνικής οικονομίας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με τα λεγόμενά σας με ελάχιστες διαφοροποιήσεις θα μπορούσαν να βγαίνουν από το στόμα του Αλέξη Τσίπρα.

M. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η διαφορά μας με τη προσέγγιση της Αριστεράς κ. Χωμενίδη όσον αφορά το μνημόνιο είναι ότι εμείς λέμε ότι η χώρα θα τιμήσει την υπογραφή της. Ο στόχος που βάζει το μνημόνιο θα επιτευχθεί με άλλο μίγμα πολιτικής.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα είστε υπέρ του μνημονίου, στα λόγια μου έρχεστε, είστε συνεπώς υπέρ ενός άλλου μνημονίου, δεν είστε εναντίον του μνημονίου, δεν είστε φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν συζητάμε…

M. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι βέβαια, η χώρα έχει δεσμεύσεις τις οποίες θα πρέπει να τηρήσει. Η υπογραφή της κυβέρνησης δεν δεσμεύει μόνο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεσμεύει τη χώρα. Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούσε να ακολουθήσει η κυβέρνηση μια άλλη πολιτική που δεν θα οδηγούσε στο μνημόνιο και στην επιτήρηση και ότι ο στόχος του μνημονίου μπορεί να υπηρετηθεί με ένα άλλο μίγμα πολιτικής. Δεν είναι ένας αυτόματος πιλότος το μνημόνιο, τον οποίο ακολουθεί η κυβέρνηση. Δεν έχει ένα εθνικό σχέδιο, δεν έχει μια δική της πρόταση για το πως μπορεί η χώρα να σταθεί μόνη της στα πόδια της με τις δικές της δυνάμεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Χαρακόπουλε αυτό το οποίο λέτε, αυτό το οποίο εγώ αντιλαμβάνομαι είναι ναι στο μνημόνιο με μεγαλύτερη διαπραγμάτευση;

M. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Θα μπορούσαμε να μην είχαμε φτάσει στο μνημόνιο, αλλά από τη στιγμή που φτάσαμε εκεί, δεν είναι αυτόματος πιλότος το μνημόνιο…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα θα έπρεπε να είχατε ψηφίσει επί της αρχής ναι στο μνημόνιο.

M. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: …με το σχέδιο Σαμαρά σε δύο χρόνια από σήμερα θα έχουμε βγει από το μνημόνιο και όχι σε τέσσερα, με θυσίες που μπορεί να πιάσουν τόπο, με αντισταθμιστικά μέτρα όπως αυτά που λέμε για τους χαμηλοσυνταξιούχους …

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Χαρακόπουλε αυτά τα λέτε πότε θα τα επικοινωνήσετε σωστά όμως είναι ένα ερώτημα γιατί έχουν ήδη αρχίσει οι φωνές στο κόμμα σας. Ο κ. Ντινόπουλος μίλησε χθες για επικοινωνιακό έλλειμμα, για δηλώσεις δέκα δευτερολέπτων οι οποίες δεν είναι αρκετές, προφανώς χρεώνονται στον κ. Παναγιωτόπουλο, αυτός κάνει τις σύντομες αυτές δηλώσεις, ποιος θα είναι ο τρόπος αυτός που θα το επικοινωνήσετε και υπάρχει τέτοιο έντονο πρόβλημα;

M. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η πολιτική είναι συλλογική προσπάθεια κ. Αδαμόπουλε. Θα έλεγα παραφράζοντας τη γνωστή ρήση, ας μην ρωτούμε τι κάνει το κόμμα για μας, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για το κόμμα; Όλοι οφείλουμε να επιτελέσουμε σωστά το καθήκον μας και στο τέλος να κάνουμε απολογισμό. Την ώρα της μάχης δεν νομίζω ότι είναι καλό να λιθοβολούμε κανέναν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να σας ευχαριστήσουμε πάρα πολύ για την συμμετοχή και να σας καλημερίσουμε.

M. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Καλή σας ημέρα.

Προηγούμενο άρθρο Σε σχολεία της Λάρισας, κοντά σε εκπαιδευτικούς ο Αγοραστός
Επόμενο άρθρο Απάντηση Υ.Υ.Κ.Α. για Π.Ι. Ευαγγελισμού - Μητρόπολης