Συγκινητική η προσφορά ιδιωτών και επιχειρήσεων στις κοινωνικές δομές του Δήμου Λάρισας


Σε μια εποχή που τα προβλήματα διαβίωσης, το άγχος και οι οικονομικές δυσκολίες αποτελούν βασικό και αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας, οι Λαρισαίοι αποδεικνύουν έμπρακτα πως η κρίση που βιώνουμε σίγουρα δεν είναι αξιών.

Στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, ιδιώτες και επιχειρήσεις της πόλης μας συμβάλλουν καθημερινά στη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού μας μέσα από την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στην περιθωριοποίηση και την κοινωνική απομόνωση των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη του Συλλόγου Καρδιοπαθών προσέφεραν φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λαρισαίων, δείχνοντας το ενδιαφέρον τους για την ενίσχυση των ανασφάλιστων συμπολιτών μας που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τη φαρμακευτική αγωγή τους, ανάγκη που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη δομή.

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο αντίστοιχα προσφέρθηκαν από ιδιώτη συμπολίτη μας που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του 100 κιλά μήλων και 30 κιλά ακτινιδίων ενώ στην προσπάθεια αυτή εξίσου σημαντική ήταν και η συμβολή του 2ου Γυμνασίου Λάρισας που συγκέντρωσε και διέθεσε 155 κιλά τροφίμων μακράς διαρκείας .

Επιπλέον, ο Συνεταιρισμός Γυναικών από το Ελευθεραί χορήγησε στο Κοινωνικό Συσσίτιο 14 βασιλόπιτες για την πραγματοποίηση της καθιερωμένης κοπής της πίτας που έλαβε χώρα την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014 στο χώρο της τραπεζαρίας του παρουσία της αντιδημάρχου Κοινωνικών Δράσεων κ.Ευαγγελίας Ντάβαρη και πλήθους συμπολιτών μας που σιτίζονται καθημερινά από την εν λόγω δομή.

Νωρίτερα και με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων είχαν διανεμηθεί στους απόρους συμπολίτες μας δέματα τροφίμων ευγενική προσφορά των ζαχαροπλαστείων Κορομηλάς Δημήτριος και Δαρδαμανέλης, των αρτοποιείων Mαντζιάλης, Μπουντίνας, Καζάνας , Μ. Μαντά, Αχιλλέας, Ντόλας, Μπούρας Ιωάννης , Μαλισιώτης Αχιλλεύς Μαλισιώτης Γεώργιος Ο.Ε, του καταστήματος «Μαργαρίτης», του φροντιστηρίου «Πρότυπο», του εργοσταστίου ΕΛΒΑΚ καθώς και της Μονάδας 307 ΤΣΥΑΥ ενώ για την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης του Κοινωνικού Συσσιτίου στο Μύλο των Χριστουγέννων συνέβαλαν η εταιρεία ΄΄CARLINA΄΄ Νικόλαος και Ιωάννης Καρλής Ο.Ε., τα ζαχαροπλαστεία: Παννελήνιον και ΄΄SPECIAL΄΄ Παπαντριανταφύλλου Αντώνιος και η εταιρεία Νικόλαος Καραμανώλης και Σια Ο.Ε.

 

Τέλος, την προσπάθεια του Δημοτικού Λαχανόκηπου ενίσχυσαν τα Αγροεφόδια Ηλίας Καλόγηρος, τα Γεωργικά Εφόδια «Παπαβραμίδης», η Εναλλακτική Κοινότητα ‘’ΠΕΛΙΤΙ’’ και οι κκ Τσουτσικτσή Γεωργία και Αμαραντίδης Στάθης μέσα από την προσφορά σπόρων και σπορόφυτων.

Οι Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων  λειτουργούν από την Εθελοντική Ανθρωπιστική Δράση «ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΝΙΑ» και το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης  «ΘΕΣΙΣ»  σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Δράσεων με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Αγοραστού με την Πανελλήνια Ένωση Εκτροφέων Αυτοχθόνων Φυλών Αγροτικών Ζώων
Επόμενο άρθρο Εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Ελασσόνας ο Γ. Πασχόπουλος