«Εφηβεία, διατροφή, ψυχολογία» το θέμα ομιλίας στο 3ο Λύκειο Λάρισας


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Λυκείου Λάρισας διοργανώνει ομιλία με τίτλο «ΕΦΗΒΕΙΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: ΌΤΑΝ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014, στις 7μμ στην αίθουσα του 3ου Λυκείου. Η ομιλία απευθύνεται σε γονείς (προ)εφήβων με στόχο να ενημερωθούν σε θέματα που αφορούν τη διατροφή των εφήβων και τον τρόπο που η ψυχική υγεία, η μάθηση και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας συνδέονται με αυτή.

Μερικά από τα θέματα που αναλύονται είναι: “Πως να βοηθήσω το παιδί μου να έχει σωστό βάρος;”, “Πως να του κόψω την «γρήγορη» τροφή;” – διατροφικές ανάγκες και συνήθειες, Έξυπνες τροφές για έξυπνα παιδιά – Μεγαλύτερη απόδοση στο σχολείο, καλύτερη αυτοσυγκέντρωση, Ανορεξία / βουλιμία – ακραίες μορφές σωματότυπου, η ιδιαιτερότητα της εφηβείας, η επαναστατική και αντιδραστική διάθεση που οδηγεί συχνά σε αντίσταση απέναντι σε οποιαδήποτε εξωτερική πίεση, ειδικά σε ότι αφορά στο τι και πώς τρώνε, κά.

Οι ομιλητές είναι η Ασημίνα Ερκετζίκη, ψυχολόγος εκπαιδευμένη στην ψυχοθεραπεία Gestalt και η Νατάλια Μαρίνκοβιτς, σύμβουλος διατροφής.

Είσοδος στην ομιλία είναι δωρεάν.

Προηγούμενο άρθρο Υποβολή δηλώσεων για Βιολογική Γεωργία και Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης καπνού
Επόμενο άρθρο Απολογισμός πεπραγμένων για τον Κ. Αγοραστό