Γ. Μπαρτζώκης: ΟΧΙ στην κατάργηση του ΛΕΔΕ


Ο ΛΕΔΕ και το ΛΕΑΠΛ όπως όλοι γνωρίζουμε ήταν έμπνευση και κατάκτηση της Αλληλεγγύης των δικηγόρων και πρωτοστάτησαν σε αυτήν αξιόλογοι συνάδελφοί μας με πίστη στο κοινωνικό αγαθό του αλτρουισμού και της αλληλοσυμπαράστασης αλλά και της πεποίθησης της αξιοπρεπούς άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος υλοποιήσαντες δια των ΛΕΔΕ και ΛΕΑΠΛ μια δικλείδα ασφαλείας για τους αποχωρούντες λόγω ηλικίας δικηγόρους, για την ανεπάντεχη δυναμική της ζωής που ελλοχεύει κατά της υγείας όλων πολλές φορές ,γιατα ατυχήματα της καθημερινότητας που μας αποκλείει της συμμετοχής μας στα Δικαστήρια.

Πράγματι έως πρότινος ο ΛΕΔΕ στάθηκε αρωγός στους συναδέλφους δικηγόρους που απεχώρησαν λόγω γήρατος. Όσοι ευτύχησαν να μετέχουν από της ιδρύσεώς του στην ετήσια καταβολή της συνδρομής δια των Συλλόγων τους ,έλαβαν ένα διόλου ευκαταφρόνητο εφάπαξ βοήθημα της τάξεως των 20.000 ευρώ έως και 25.000 ευρώ είχε φθάσει και προ του ευρώ αξιοσέβαστο εφάπαξ σε δραχμές.

Με την κατάργηση όμως της υποχρεωτικότητας της παράστασης στα συμβόλαια που επήλθε τη τελευταία τριετία με ευθύνη κάποιων και από τις διοικήσεις μας τα πράγματα μετεβλήθησαν ριζικά και πολύ προς το χειρότερο.

Πολλοί συνάδελφοί μας πλέον αδυνατούν για την καταβολή των Ταμείων τους οφείλουν τις εισφορές τους και άλλοι έχουν «αναστείλει» την ιδιότητά τους επί πενταετία.

Επομένως η μη καταβολή αυτή, μας εντάσσει από το Συλλογικό στο Ατομικό και είναι θέμα του καθενός δικηγόρου να κρίνει εάν θα αποστέλλει μεμονωμένα την συνδρομή του.

Φήμες για κατάργηση του ΛΕΔΕ και ενσωμάτωση τους στο ταμείο νομικών πρέπει να διαψευστούν από τον εκάστοτε Πρόεδρο των δικηγορικών συλλόγων και αντιθέτως να μην προμοτάρουμε αυτή την προοπτική έτσι ώστε να παραμείνει και να υπάρχει η επικουρική σύνταξη για τους συναδέλφους και η ενίσχυση τους σε στιγμές βιολογικής αδυναμίας τους.

Ας γίνουμε μαζί η φωνή της αντίστασης για αυτή την διαρκή αδράνεια στο ξεκαθάρισμα των θέσεων και απόψεων των διοικήσεων και ας πούμε ένα ξεκάθαρα την άποψη μας .

Θέλουμε την παραμονή του καθεστώτος της ασφαλιστικής προστασίας του ΛΕΔΕ ως έχει.

 

Προηγούμενο άρθρο Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα – ΠΙΕς τη γιορτινή περίοδο
Επόμενο άρθρο Ενίσχυση τοπικών επιχειρήσεων μέσω Leader – Υπεγράφησαν συμβάσεις ύψους 1,3 εκ ευρώ