Σεμινάριο Ορθοσωμικής στο Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας


Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας διοργανώνει σεμινάριο Ορθοσωμικής για μουσικούς με τον Χρήστο Νούλη. Η Ορθοσωμική για Μουσικούς είναι μία εκπαιδευτική μέθοδος που δημιουργεί τα απαραίτητα θεμέλια για την άρτια κινητική και αντιληπτική παιδεία των μουσικών.
            Η Ορθοσωμική για Μουσικούς είναι η πρώτη μέθοδος στο είδος της που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το 2003 από τον Χρήστο Νούλη. Η ανάγκη της Ορθοσωμικής για Μουσικούς προκύπτει από την ανάγκη των μουσικών για βελτίωση της σωματικής τους απόδοσης, την πρόληψη προβλημάτων που προκύπτουν από την έντονη και καθημερινή μελέτη και την αντιμετώπιση των πολλαπλών σωματικών προβλημάτων των μουσικών. Οι γνώσεις που αποκτούν οι μουσικοί στα πλαίσια του μαθήματος αυτού προλαμβάνουν μυοσκελετικά προβλήματα και εμπλουτίζουν τις κινητικές και χορογραφικές τους γνώσεις σε ύψιστο επίπεδο. Έτσι η δεξιοτεχνία γίνεται απλά μία φυσική διαδικασία.
            Η Ορθοσωμική για Μουσικούς συνδυάζει συστηματικά αρχές εδραιωμένων τεχνικών πρόληψης, αποκατάστασης και επανεκπαίδευσης σε ένα οργανωμένο πρόγραμμα θεωρητικής ενημέρωσης και πρακτικής εφαρμογής. Με προσηλωμένη και τακτική επαφή ο μουσικός βιώνει και να αναπτύσσει την δεξιοτεχνική κίνηση, την ανατομία της κίνησης και την νευρο-μυϊκή αντίληψη που χρειάζεται να εφαρμόσει στην μελέτη και την ερμηνεία.
         Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Σ.Ω.Λ (Θεοφράστου 62-64) την Κυριακή 26/1/14 στις 11:00 το πρωί. Οι ενδιαφερόμενοι , πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα την συμμετοχή τους, γιατί ο αριθμός των ενεργά συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
          Για αιτήσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας (Θεοφράστου 62-64, Λάρισα, τηλ. 2410-670917 Δευτέρα – Παρασκευή , ώρες 4:00-9:00 το απόγευμα και Σάββατο 9:30-12:30 το πρωί)
Προηγούμενο άρθρο 4.400 παραβάσεις σε όλη τη Θεσσαλία κατά την εορταστική περίοδο
Επόμενο άρθρο Όλοι στην Στάση εργασίας την Παρασκευή 10 Γενάρη 2014 από 11 έως τέλος ωραρίου